Krydderkage med tørret frugt (Formkager)

Krydderkage med tørret frugt (Formkager), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.kærnemælk
1.5 tsk.natron
350 g.dansk honning
180 g.brun farin
2 tsk.stødt kanel
2 tsk.stødt ingefær
1 tsk.stødt kardemomme
1 tsk.stødte nelliker
2 storeæg
 revet skal af en usprøjtet appelsin
200 g.tørret frugt i små tern fx: figner, abrikoser og/eller rosiner
550 g.hvedemel
1.5 tsk.bagepulver
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 150°.

Bland kærnemælk og natron i en 1 l skål (det hæver). Varm honning og brun farin op til det er godt blandet. Tilsæt de tørre krydderier og lad det køle lidt af.

Rør æggene i et af gangen. Bland appelsinskal i. Bland lidt af hvedemelet med de tørrede frugter og bland resten med bagepulveret. Rør melet i sukkermassen skiftevis med kærnemælk/natron blandingen. Vend de ’melede’ tørrede frugter i.

Hæld dejen i en smurt kageform (1 1/2 l) og stil den midt i ovnen og lad den bage ca. 5 kvarter eller til en urtekniv stukket ind midt i kagen kommer ren ud. Lad kagen køle helt af.

Tips:

Kagen holder sig fint i mindst 14 dage.

Server den fx med lidt æblemos: Vask 3 store madæbler og skær dem i tern (med skræl og kernehus). Damp dem under låg til æblerne er helt møre. Mas dem gennem en sigte og kom dem tilbage i gryden. Damp mosen lidt ind og smag til med sukker og citronsaft. Server lun eller kold.





karakterer:
Opskriften er vist 14206 gange,
og udskrevet 317 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan ikke anbefales. Tør, dårlig smag. Den kan måske anvendes i skiver med smør på??