Jordbær gazpacho med fløde-yoghurtcreme

Jordbær gazpacho med fløde-yoghurtcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.cherrytomater
250 g.jordbær
1 rosa grapefrugt
2-3 spsk.vodka
 Sirup
2 dl.vand
1 dl.rørsukker
 
 Garniture:
400 g.blandede bær, fx. Blåbær, ribs, hindbær (halve) og jordbær (kvarte)
 
 Fløde-Yoghurtcreme:
2.5 dl.yoghurt
2.5 dl.piskefløde
 rørsukker
 Vanille
 
 Timiantules:
50 g.sukker
40 g.smør
5 dl.piskefløde
50 g.mandelmel
 timian
 
Opskrift:
Stil yoghurten til afdrypning i et kaffefilter mindst et par timer og gerne natten over. Pisk fløden let stiv. Smag til med sukker og vanille. Vend flødeskummet med yoghurten.

Kog vand og sukker op og rør, til sukkeret er helt smeltet.

Nip stilken af cherrytomaterne, skyl jordbærrene, pres saften ud af den rosa grapefrugt. Blend frugterne. Smag til med lidt rørsukker og vodka, og stil gazpachoen meget koldt.

Timiantuiles :
Kog sukker, smør, fløde og mandelmel sammen. Kom timianblade i, når massen er tæt og homogen. Lad massen køle lidt af, og sæt den så med teskeer på ovnplader beklædt med bagepapir. Bag ca. 10 minutter ved 180 grader, til de er gyldne.

Blend gazpachoen luftig umiddelbart før servering. Fordel bærrene i fire tallerkener, hæld gazpachoen over. Server timiantuilesene til og kom yoghurt/flødecreme i gazpachoen.





karakterer:
Opskriften er vist 12890 gange,
og udskrevet 198 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu