Græske kødboller i tomatmarinade

Græske kødboller i tomatmarinade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     
Græske kødboller i tomatmarinade, billede 4 Græske kødboller i tomatmarinade, billede 1 Græske kødboller i tomatmarinade, billede 2 Græske kødboller i tomatmarinade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kødboller:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
3 skiver Toastbrød, fint 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
1 dl. Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 tsk. Koriander, stødt
0.5 tsk. Basilikum, tørret
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tomatmarinade:
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Balsamicoeddike, mørk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Evt. stærk pebersauce
   
100 gram Blandet salat
   
Opskrift:
Kødboller:
Brødet afskorbe, smuldres og lægges i blød i bouillonen. Skalotteløg hakkes fint.
Saml alle ingredienser til en fast fars, og lad den hvile koldt, mens saucen tilberedes.

Blend tomaterne sammen med tomatkocentrat og olie og eddike. smag til med paprika, salt og friskkværnet peber. og evt. stærk pebersauce. Si marinaden.

Form farsen til store kødboller og steg dem gyldne ved svag varme ialt ca. 8 min.

Anret de græske kødboller med salaten, server marinaden til begge dele, og byd et godt brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 94867 gange,
og udskrevet 6294 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6906 (1644 kcal)
KJ pr. Pers. 1726 (411 kcal)
Vægt ialt 1337 gram
Vægt pr. Pers. 334 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 516 KJ (122 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 6.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-09-26 09:52:07
Soutsukaia hedder det vist på græsk :-)

  -   2015-03-02 18:55:11
To små hvidløg og dobbelt op af koriander og basilikum.

  -   2015-02-20 09:29:44
Brug 2 SMÅ hvidløg og dobbelt op med krydderierne.

  -   2015-02-01 19:30:29
Smager rigtig godt, og er ikke ret svær at lave. Der er ikke nævnt om saucen skal være varm eller kold - jeg lavede den varm sammen med frisk pasta - det var et hit! Næste gang tror jeg at jeg vil forsøge med oksekød i stedet - tænker at det er mindst lige så godt?

  -   2013-01-06 18:09:00
God opskrift.

  -   2008-08-04 15:42:10
den ret smager bare så godt har ´nemlig lige været i grækenland hvor jeg fik det. Da vi kom hjem lavede jeg det til børnene og de var helt vilde.

  -   2007-02-21 11:52:10
Lækker og børnevenlig ret - vi varmer tomatsaucen herhjemme og serverer retten med ris til

  -   2005-01-01 01:01:01
den her ret har jeg lavet mange gange og den smager helt vildt godtder for for den=