EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Flødeboller 01

Antal:
stk.
Ret : Slik

Ingrediens : Diverse produkter

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-10-30

Flødeboller 01 4 Flødeboller 01 1 Flødeboller 01 2 Flødeboller 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bunde:
180 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
70 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Fyld: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
360 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Overtræk: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Forklaring:

Bunde:
Mel og margarine smuldres og blandes med sukker tilsæt evt. lidt vand for at få dejen til at hænge sammen. Æltes og rulles ud. 25 bunde stikkes ud med en udstikker eller glas ca. 7 cm i diameter.

Bundene bages i 8-10 minutter ved 200 grader C alm. ovn på næstøverste rille.

Fyld:
Æggehviderne piskes meget stive. Sukkeret tilsættes langsomt. Fyldet sættes på de kolde bunde med en sprøjtepose med stjernetyld.

Varmes derefter 5 minutter ved 150 grader C (derved bliver fyldet lidt fastere, så det kan overtrækkes).

Overtræk:
Overtrækschokoladen smeltes og duppes på med en bagepensel.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 20068 (4778 kcal)
KJ pr. stk. 802 (191 kcal)
Vægt ialt 1205 gram
Vægt pr. stk. 48 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1665 KJ (396 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 14.2 gram
Kulhydrat 62.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.3 (303 stemmer)

Opskriften er vist 270326 gange,
og udskrevet 7892 gange.

mads  -  0000-00-00 00:00:00
de smager meget bedre end dem man køber PS: de er langtids holdbare så spis ikke dem alle på en gang!

fjotte  -  0000-00-00 00:00:00
der skal godt nok meget fyld på bundene hvis man skal bruge det hele

?  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at lave bunden af marcipan det er rigtigt lækkert

hih  -  0000-00-00 00:00:00
man kan også lave dem med chokolade bund det gør man i sverige der er der ingen bund

  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at lave dem med marcipanbund. Bag marcipan i skiver i ca 10 min - og følg derefter opskriften.

Laura-Loo  -  0000-00-00 00:00:00
De smager sapsusme godt!....kan anbefales til børnefødselsdage.....qnuzZz...*

mig??  -  0000-00-00 00:00:00
BaRe GoDe!-brug marcipan til bunden!

chris i hillerød  -  0000-00-00 00:00:00
ummmm de smager bare lækkert og er nemme at lave jeg gjorde det til min fødselsdag ummmmmmmmmmmmh

mc  -  2006-12-21 07:32:22
jeg syntes de er nemme at lave, og smager fantastisk

GOG  -  2007-04-26 18:45:04
hvor lang tid skal man piske æggehviderne?

Mariah  -  2007-05-11 16:59:13
Jeg har aldrig smagt nogen flødeboller så gode! Det troede jeg ikke var muligt!! Der er meget skum men den eneste ulempe ved det er, at man kommer til at smage lidt for meget på det inden de er færdige:-)

fam nielsen  -  2007-08-06 17:35:54
har lige lavet flødeboller jeg brugte marcipanbund det var bare super skær marcipanen i ca 3mm tynde skiver bages ved 170 g i ca 5 min og afkøles og derefter fremgangsmåde som beskrevet i opskriften

Anders  -  2007-11-13 21:32:55
Jeg bruger Marie kiks som bund de er rigtigt godt

Anja  -  2008-02-27 15:45:57
Tilsæt 1,5 tsk vanillesukker/ekstrakt. Det får dem til at smage af lidt mere...

pip  -  2008-08-06 17:34:34
Har lavet en halv portion... Og det skal lige siges at de bliver noget søde hvis man bare halverer sukkermængden i fyldet... Der skal mindre sukker i end i opskriften. Men ellers er de gode... især med marcipanbund :)

ida  -  2008-10-12 18:44:52
Hej. Jeg har lavet disse en del gange sammen med min søster i Canada, det er nemlig det hun savner mest af madvare fra Danmark. Har for øvrigt forsøgt at fragte flødeboller med over, men de sprang i luften mellem, England og Canada... Men det var forsøget værd. Det er så heldigvis ikke nødvendigt, når jeg nu har denne superopskrift. Tusind gange tak. Ida

Sara  -  2009-02-23 20:34:44
de smager meget bedere end dem man køber og det er hyggeligt at lave.

Fie  -  2009-07-23 09:42:40
Så har jeg også forsøgt mig med de lækre flødeboller! De smager rigtig godt, men efter min smag en smule for søde! Har lavet dem med både kikse-og marcipanbunde - og begge dele er bare mums :)

JUM  -  2009-08-04 20:41:43
de er gode! men man kan også bare bruge marie-kiks som bunde :D

=|  -  2009-10-04 11:08:44
Skal de stilles til afkøling efter chocoladen er kommet på????

  -  2010-01-08 10:34:49
Jeg kommer også lidt mindre sukker i, og lidt vaniliesukker. Jeg køler flødebollen i køleskabet i 15min. mindst, inden jeg kommer mørkchokolade udover - herved flader de ikke så nemt ud. Det er godt at pensle med meget chokolade af gangen. Jeg drysser med små hakkede stykker mandel eller hasselnød..lækkert lækkert! :0)

stine   -  2010-02-17 10:23:55
de var rigtig gode, men jeg tror jeg kom for meget sukker i, for det var ikke rigtigt til at sprøjte ud igenem sprøjte posen

chocoladen  -  2010-02-24 14:18:56
chocoladen brænder jo på. hvorfor stå der ikke den skal smeltes ved svag varme.

Monica  -  2010-02-25 12:29:20
Dejen til bundene blev jeg godt uvenner med, men det lykkedes til sidst! Hvis man er glad for sukker er mægden fin, men jeg fik godt nok lidt af et sukkerchok! Man skal ikke regne med at få dem for sig selv, for hold da op hvor de "sælger" godt! Min kæreste og jeg havde en umådelig sjov aften med at lave dem...

inge  -  2010-05-14 14:11:52
super lækre til kaffen:)

Mike the gray  -  2010-09-16 13:26:21
Prøv og mulder lidt go ryger i i bunddejen. Det gir altid go griner

Anne  -  2010-10-23 17:26:16
Mmhhh. De er bare rigtig rigtig gode!! kan klart anbefales:) Men lige et godt råd: Pas på med at "smage" for meget på det gudommelige fyld, fordi så er der ikke plads til de endelige flødeboller! (skriver af erfaring:b)

Hella   -  2010-10-23 19:17:09
jeg køber aldrig mere flødeboller hos butikkerne! for dem her er bera de bedste jeg nogensinde har smagt:)

?  -  2010-10-26 09:08:52
Hej.........det blev supergode kan anbefales..........det eneste mins der er at de bliver for søde ..........tror I ikke man kan nøjes med at bruge kun for eksepmel 200 gram sukker istedet for 360 da chokoladen også er sød. Det var ogsp svært at pensle chokoladen på synes jeg det tog lang tid....

  -  2010-11-10 15:17:37
køb en rulle marcipan og skær den i 30 skiver. Bages i ovnen i 6 min ven 180 g.super nem bund, og rigtig lækkert.....

den søde  -  2010-11-15 09:38:56
der skal lidt ekstra bunde for at bruge alt skum

Lise Heimann  -  2010-12-14 15:09:51
De smager rigtig godt, hvis man kun putter det halv sukker i og så tager lidt vanillesukker, for ellers bliver de for søde. Lidt træls at skulle pensle dem men det lykkes og de er gode :)

...?  -  2010-12-22 11:47:28
jeg elsker dem

Veninderne!  -  2011-01-30 15:53:05
De er super gode, men det er ALT for meget sukker i det bliver alt for sødt, og dejen skulle man godt nok kæmpe med!

sara :)  -  2011-03-07 13:16:36
smager rigtig godt... Men man kan også bruge marie kiks som bunde smager rigtig godt og det er meget nemmere...

  -  2011-03-11 10:17:03
Hej rigtig lækkert med disse hjemmegjorte "fløde"boller. Inden jeg pensker chokoladen på bager jeg fyldet PÅ bunden/kiksen i 5 min på 180 grader det har hjulpet mig rigtig godt...

kisser  -  2011-03-12 14:52:47
man kan købe vafle bunde i butikker det er meget letter :)

Mig  -  2011-03-14 18:32:46
Har lavet flødeboller i skolen idag, de der ser dog lidt bedre ud. Skal prøve dem i weekenden. :D

Sabrine  -  2011-03-21 18:58:16
Man kan komme noget revet chokolade/ kakao i fyldet hvis man syntes det er for kedeligt

  -  2011-04-10 12:44:38
hvor længe skal man piske?

Line  -  2011-04-30 12:12:03
Fyldet kan også bruges i vaffelis.. Det er bare super godt..

Lis  -  2011-05-23 10:39:33
Elsker bare fløderboller især når de er hjemmelavet! og den opskitf er bare perfeckt! :D

Anne  -  2011-05-27 10:26:59
Næste gang vil jeg ikke putte så meget sukker i fyldet, da jeg synes de var ALT for søde! men på trods af det, så er det en god opskrift : D

Bente  -  2011-05-27 13:42:56
Hvor længe kan de ca. holde sig?

lasse  -  2011-07-07 19:11:46
husk og piske æggehvidderne og sukkeret ud... det er træls og få flødeboller der knaser af sukker

  -  2011-07-19 23:31:48
Kan man godt Bryge Lys Chokolade i stedet for Mørk

mig??  -  2011-09-03 14:55:23
jeg lavede 1000 i dag

Putte  -  2011-09-03 15:49:12
Hvordan opbevare i dem? de er bare mums.. men synes at 200g sukker er nok. men det er jo smag og behag :)

Den tilfredse  -  2011-10-16 20:55:16
Efter en tur i køleskabet er de helt gode :)))))

Anine  -  2011-12-04 21:29:29
Har lige lavet dem, og tror de smager meget godt! :D Det var lidt svært at få dem til at blive flotte men det lykkes.. :D

den seje bib  -  2011-12-06 15:10:53
jeg skal lave dem paa torsdag det er min foeselsdag om loerdagen jeg haaber de smager godt!

  -  2011-12-15 19:15:23
De smager fantastisk! Nemme at lave, og smager langt bedre end dem man køber! Fantastisk opskrift.

Jeppe  -  2011-12-20 20:04:10
Smelt sukker i lidt vand og rør det varmt ned i de letpiskede hvider. Ingen knas.....

Naja  -  2012-01-09 14:43:50
Husk - æggehviderne m. sukker, skal piskes til det er HELT stift, og kan taget over hovedet, uden det falder ned! :) (bare en tommelfingerregel, jeg har lært mig, hihi!) De smager bare super, hvis man tager marcipanbunde. Mums.

tanja  -  2012-02-03 15:41:45
super lækre, men man spiser ikke 5 stk., men jeg brugte ikke alt sukkeret..

Mig  -  2012-02-26 17:29:57
Jeg syntes at de er super gode!!!! Ps. I Love FLØDEBOLLER!!!

bageren   -  2012-05-19 17:32:05
nemme selv en 13 kan lave dem

Lena  -  2012-05-19 18:07:25
Synes de var ret svære at lave..Men de smager ganske udemærket..

Mumms   -  2012-06-14 21:31:07
Vi skal bange dem på lørdag, glæder mig helt vildt!;)

Heidi  -  2012-06-15 17:26:23
Måske fik de ikke nok i ovenen men det var MEGET svært at pensle dem med chokolade uden at skummet sad fast i penslen. Skummet sad heller ikke ordentlig fast på vaflen og "truede" med at glide af heletiden.

Tullemus  -  2012-07-07 17:39:30
Elsker hjemmelavede flødeboller Jeg skla måske lave dem i næste uge

..  -  2012-09-05 19:53:41
da jeg prøvede at lave dem blev jeg nød til at smide dem ud fordi jeg ikke kunne smøre/duppe chokoladen på:'( Kunne heller ikke dyppe dem i chokoladen..

Kamilla  -  2012-09-24 15:54:15
De er virkelige gode! Lavede dem til familien og de blev ribbet! Men kom kun 200 gr. sukker i fyldet, da de ellers bliver for søde. Og Prøv med dryssede mandler ovenpå! Jeg lavede dem i både lys og mørk chokolade og den mørke blev klart modtaget bedst! Og især marcipanbunden var også meget populær. Bare tynde skiver marcipan der bliver varmet ligesom alm bunde. Kan VARMT anbefales!

Mmmm  -  2012-11-20 16:17:40
De er vildt goe'(-: men har lavet dem et par gange før, kom til at lave en fejl denne gang.. Ikke så godt:)

jesper l  -  2012-12-28 09:55:33
kransekagebund marcipan æggehvide flooresukker tvebakke ældes sammen som bund det er kanon

Ninna  -  2013-02-14 15:10:01
Jeg brugte en ske i stedet for en pensel til at putte chokoladen på, og så var det ret nemt. Der kom nok lidt for meget på, på den måde, så det blev rigtig tyk chokolade overtræk. Det smagte rigtig godt! Det kan godt anbefales max at spise 3 af gangen, ellers for man ondt i maven:-( det er sket for både mig og min kæreste..

  -  2013-02-24 16:50:23
Gode men kom halvdelen af sukkeret i og lidt vaniliesukker. Jeg syntes at hvis man kommer alt sukkeret i falder æggehviderne sammen.

saaaara  -  2013-04-08 21:12:20
Mine forældre synes de var maks gode, men synes dog jeg fik lidt kvalme, så man skal ikke spise mere end en.

lærke  -  2013-04-10 14:07:39
Jeg skal bage dem i dag håber de smager godt :)

  -  2013-09-03 15:34:03
Virkelig gode!

Kirsten  -  2013-10-30 16:26:57
De er bare super gode. Havde lidt svært ved at rulle dejen ud, er der nogen der har en go´ide

Glostrup  -  2013-12-17 11:30:20
Verdensklasse :)

  -  2014-02-05 21:21:35
UHMM prøv at knuse lidt tørret jordbær, lakridspulver eller knust nescafe

  -  2014-03-15 13:07:00
skal skummen på inden bagningen eller efter

:)  -  2014-04-18 18:27:58
jeg har prøvet at lave dem, men skummet vil ikke blive stivt, nogen der kan hjælpe mig :(