Paprika-gryde

Paprika-gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Paprika-gryde, billede 4 Paprika-gryde, billede 1 Paprika-gryde, billede 2 Paprika-gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
4 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
60 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Paprika
2 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
2 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
Opskrift:
Kødet skæres i tern som brunes, løgene hakkes groft og svitses. Der krydres med salt, peber og paprika.

De grønne peber skæres i terninger og tilsættes sammen med saften fra tomaterne og bouillon. Retten koger ved svag varme i 30-45 minutter.

Når kødet er mørt, smages sovsen til med citronsaft, creme fraiche og en anelse sukker. Skyen jævnes evt.

Tomaterne tilsættes sammen med champignoner.

Serveres med løse ris. flutes / kartofler.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 108842 gange,
og udskrevet 2963 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8874 (2112 kcal)
KJ pr. Pers. 2218 (528 kcal)
Vægt ialt 2379 gram
Vægt pr. Pers. 594 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 373 KJ (88 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 4.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-04 15:46:05
Super ret.... tilføjede selv lidt bacon i terne til retten hvilket ikke gjorde den ringere :-)

  -   2007-01-08 16:52:22
Er rigtig god med kalkunkød

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv at svitse rød peber i stedet for grøn peber. Grøn peber giver ikke så god smag som rød peber.