Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Vinmarineret vildtsteg

Antal: 6 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort

KrondyrkøllestegIndsendt :

Vinmarineret vildtsteg 4 Vinmarineret vildtsteg 1 Vinmarineret vildtsteg 2 Vinmarineret vildtsteg 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 kg.hjortekøllesteg
2 spsk.smør eller margarine
3-4 dl.marinade
 
 Marinade:
1 løg
1 gulerod
8 dl.rødvin
1 spsk.knuste kryderpeberkorn
1 spsk.knust enebær
1 laurbærblad
3 spsk.olie
 
 Sovs:
2 spsk.hvedemel
3-4 dl.stegesky
2 dl.piskefløde
 salt
 peber
1-2 spsk.ribsgele
 


Opskrift:

Afpuds stegen og læg den i et smalt fad. Dybfrossen kød behøver ikke at tø. Skræl løg og gulerod, skær dem i skiver og bland dem med resten af ingredienserne til marinaden.

Hæld marinaden over stegen. Den skal dække kødet, spæd ellers med lidt rødvin. Stil den i køleskabet 3-4 dage og vend stegen et par gange undervejs.

Tag stegen op og tør den af. Varm fedtstof i en stegegryde, kom den i og brun den godt. Salt let og spæd med 2-3 dl. af marinaden. Lad kødet småstege under låg i 1½-2 timer og spæd undervejs med mere marinade. Tag stegen op og lad den hvile under folie.

Rør melet ud i lidt vand og jævn skyen til sovsen. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og ribsgele. Skær kødet i tynde, fine skiver og server med små kartofler vendt i smør eller kartoffelkroketter, ribs- og rønnebærgele, agurksalat samt haricots verts og sovsen til.

Tips:

Andre dele af vildt, f.eks. yderlår, bov eller højreb kan marineres og steges som grydesteg, men bør da ligge i marinade i 1-2 uger.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 24562 gange,
og udskrevet 963 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu