Vinmarineret vildtsteg

Vinmarineret vildtsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Krondyrkøllesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Vinmarineret vildtsteg, billede 4 Vinmarineret vildtsteg, billede 1 Vinmarineret vildtsteg, billede 2 Vinmarineret vildtsteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 kg.hjortekøllesteg
2 spsk.smør eller margarine
3-4 dl.marinade
 
 Marinade:
1 løg
1 gulerod
8 dl.rødvin
1 spsk.knuste kryderpeberkorn
1 spsk.knust enebær
1 laurbærblad
3 spsk.olie
 
 Sovs:
2 spsk.hvedemel
3-4 dl.stegesky
2 dl.piskefløde
 salt
 peber
1-2 spsk.ribsgele
 
Opskrift:
Afpuds stegen og læg den i et smalt fad. Dybfrossen kød behøver ikke at tø. Skræl løg og gulerod, skær dem i skiver og bland dem med resten af ingredienserne til marinaden.

Hæld marinaden over stegen. Den skal dække kødet, spæd ellers med lidt rødvin. Stil den i køleskabet 3-4 dage og vend stegen et par gange undervejs.

Tag stegen op og tør den af. Varm fedtstof i en stegegryde, kom den i og brun den godt. Salt let og spæd med 2-3 dl. af marinaden. Lad kødet småstege under låg i 1½-2 timer og spæd undervejs med mere marinade. Tag stegen op og lad den hvile under folie.

Rør melet ud i lidt vand og jævn skyen til sovsen. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og ribsgele. Skær kødet i tynde, fine skiver og server med små kartofler vendt i smør eller kartoffelkroketter, ribs- og rønnebærgele, agurksalat samt haricots verts og sovsen til.

Tips:

Andre dele af vildt, f.eks. yderlår, bov eller højreb kan marineres og steges som grydesteg, men bør da ligge i marinade i 1-2 uger.





karakterer:
Opskriften er vist 46449 gange,
og udskrevet 1179 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu