EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Bankekød

Bankekød 7.6 93
Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Skært oksekødIndsendt :

Bankekød 4 Bankekød 1 Bankekød 2 Bankekød 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1.5 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

4 laurbærblade
10 Peberkorn, sorte *
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Skær oksekødet i tynde skiver og bank dem let.

Bland mel med salt og peber. Vend kødskiverne i melet. Brun nogle kødskiver ad gangen i varmt fedtstof. Tag dem op af gryden Brun resten af kødet. Tag det op.

Pil løgene og hak dem. Brun løgene til de er gyldne.

Læg kød og laurbærblade i gryden. Hæld kogende vand ved og lad retten småkoge under låg, til kødet er mørt 1-1½ time. Tilsæt evt. mere væske.

Tag kødet op og hold det varmt. Sigt saucen og hæld den tilbage i gryden, farv med kulør og smag til med salt og peber.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 7213 (1717 kcal)
KJ pr. Pers. 1803 (429 kcal)
Vægt ialt 1539 gram
Vægt pr. Pers. 384 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 468 KJ (111 kcal)
Protein 11.5 gram
Fedt 6.2 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.6 ( 93 stemmer )
Opskriften er vist 132642 gange,
og udskrevet 6020 gange.

Ingrid   -  2015-02-17 15:24:28
Alletiders lækre vinter ret.

  -  2014-03-18 15:42:24
Retten fungerer fint, og kødet behøver ikke at være i fladbankede skiver, bare det koger længe nok. Jeg kogte mit kød i 2 timer. Det bliver det ikke dårligere af. Jeg kom lidt sukker ved løgene. Helt klart et plus at erstatte noget af væsken med rødvin. Jeg kom også en smule chili og en ½ spiseskefuld æbleeddike i retten. En dejlig kraftig og smagsfuld ret.

Axel  -  2013-10-21 09:19:41
Jeg kan kun anbefale at tilsætte rødvin og en anelse chili. God opskrift

Axel  -  2013-10-18 15:21:09
Det lyder godt og enkelt, jeg prøver forslaget med lidt rødvin, oksebouillon, og svitsede løg. Måske lidt chili??? Vurderingen kommer i morgen.

Kim Ulf  -  2013-09-21 08:45:25
En dejlig og enkel opskrift, der var simpel at lave, men smagte dejligt.

Jan Skøtt Christensen  -  2011-11-26 15:58:20
Kanon ret.....den rigtige opskrift....ikke nogen fejl for det...:)

Denis Eide  -  2011-02-18 15:01:00
Kartoffelmos: Brug gerne persillerod i kartoffelmosen, det giver en god smag,der passer godt til bankekøb.

  -  2010-12-28 17:56:48
Tilsæt en kvart flaske rødvin;-)Hmmm

Hans Chr.  -  2010-03-14 16:27:22
Jeg prøver med hjortekød, håber det bliver godt

Randi  -  2009-10-22 11:07:49
Har tit lavet retten, og den er meget lækker. Men billederne snyder vist - har man ikke glemt at vende kødet i mel???? Når man gør det behøver man ikke jævne til sidst da melet har jævnet undervejs. Og ja, synes heller ikke man skal brune løgene.

MB  -  2009-08-15 20:11:53
Ren nostalgi for smagsløgene..... fantastisk, og som jeg husker min farmor lavede det :-)

mette  -  2009-06-02 12:24:46
det smager okay, men ser dårligt ud

alanya  -  0000-00-00 00:00:00
en anelse sukker gør næsten al mad mere lækkert

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Jævnes let,spædes op med fløde, og serveres med rødbeder

leif  -  0000-00-00 00:00:00
kan godt spædes med lidt fløde

  -  0000-00-00 00:00:00
Tilbehør kartoffelmos, salat

Thyge M.  -  0000-00-00 00:00:00
Løgene skal ikke brunes - kun klares. En smule kulør kan evt. tilsættes til sidst