Oksecuvette med fritter og whiskey sovs

Oksecuvette med fritter og whiskey sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksecuvette med fritter og whiskey sovs, billede 4 Oksecuvette med fritter og whiskey sovs, billede 1 Oksecuvette med fritter og whiskey sovs, billede 2 Oksecuvette med fritter og whiskey sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Stegen
1200 g.Oksecuvette
 Masser af hvidløg (gerne helt friske)
 Salt
 peber
 
 Fritterne
1500 g.kartofler
 olivenolie
 Chili
 salt
 peber
 rosemarin
 
 Sovs:
6 dl.whisky
1 stortløg
1 spsk.Flormelis
 lidt olie til løgene
1 l.Kaffefløde 9%
70 g.tomatpure, konc.
 
Opskrift:
Cuvetten:
Klargør stegen, det er en fordel hvis at den ikke er alt for ujævn, det gør det lidt sværere at stege den. Rids den lidt på kryds og tværs, ikke for dybt. smør godt med salt og peber samt hvidløg der er blevet knust.
Set stegen på en rist, med en bradepande eller lign. under til at opsamle fedtstoffet.
Steg den først ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter, dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn, steg videre til kødet er ca. 65 grader i midten ca. 55 minutter, tag den ud og lad den hvile i 10 minutter før den skæres. Skæres i retning af kødtrådene i tynde skiver.

Fritterne:
Bland olie og krydderier sammen og lad det trække mens kartoflerne gøres klar. Skyl og skrup alle kartoflerne under koldt vand, skal ikke skrælles. Skær dem i både, alle ca. lige store. Hæld kartoflerne i olie/krydderi blandingen, lidt ad gangen, så de alle bliver godt fedtet ind i olie. Hvis muligt, lad dem trække i olien inden de bliver lagt over på en plade med bagepapir eller lign. Skal ovnsteges v. 200 grader en times tid, til de er gyldne og sprøde.

Whiskysovs:
Den absolut bedste del ved denne opskrift er sovsen. Der kan godt beregnes lidt ekstra sovs og kartofler, smager himmelsk at gufle i sig. Skær løget i fine stykker, svits dem på en varm pande sammen med flormelis i ca 1-2 min (der kan også krydres med ie. rosemarin). "ikke for varm, men det må gerne syde". Flamber løgne i ca. 10-15 sek, med ca. halvdelen af whiskyen, "PAS På DER KOMMER STORE FLAMMER!" Tilsæt fløden og varm den op lige til den koger. Tilsæt resten af whiskyen og skyen fra stegen, smag til med salt og peber. Til at jævne sovsen bruges tomatpure (pasta) tilsættes og røres godt ud. Pas på, det bliver pludselig tykt. Det hele serveres gerne med frisk salat, brød og en flaske rødvin.





karakterer:
Opskriften er vist 342317 gange,
og udskrevet 2938 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (51 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-26 15:55:23
Det fandme godt

  -   2016-03-21 19:05:49
Meget nemmere at lave sovsen sådan : 150 g smør smeltes i en gryde Tilsæt tomatpuré den store dåse . Rør til det bliver tyk. Tilsæt fløde en kvart til en halv l afhængig af hvordan du ønsker den. Tilsæt en smule wiskey og rosmarin og smag til. Her behøver man ikke have åben ild ;D

  -   2016-02-28 11:52:27
Medmindre man har to ovne er denne her ellers udmærket opskrift ikke meget værd da både steg og fritter skal ovn steges... ved forskellige tempraturer.

  -   2013-06-18 11:47:12
der er ALT for meget mad til kun 4 personer

  -   2007-12-30 17:40:42
Hej... Hvorlænge skal cuvetten ca gave i alt, inde i ovnen?

  -   2005-01-01 01:01:01
Brug den samme opskrift lige oven over denne, der står 6 cl. whiskey, men ellers er det den samme opskrift.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg er sikker på, sovsen ville have smagt godt, hvis vi havde tænkt os om og ikke kommet alt for meget whiskey i - også selv om vi ikke kom 6 dl i - det må bestemt være cl. i stedet.

  -   2005-01-01 01:01:01
Whiskey.... det må bestemt være cl. - 6 dl. er jo næsten en HEL flaske....

  -   2005-01-01 01:01:01
god og nem sovs, husk salt og peber, jeg brugte cognac -virker også fint!

  -   2005-01-01 01:01:01
1.420 gr. cuvette . den fik 5 kvarter i ovnen efter brugning, det er første gang vi har fået så mør em cuvette, den var fra gårdbutikken. Vi serverede bearnaicesauce til.

  -   2005-01-01 01:01:01
er det dl eller cl ????