EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Sprængt gås

Antal: 1 Portion

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Gås - Gæs

Indsendt : 2002-09-30


Ingredienser:
5-6 kg.gås
 
 Saltblanding:
100 g.groft salt
 
 Saltlage, pr. 1 liter vand:
50 g.salt
25 g.sukker
 
 Til kogning, pr. 1 liter vand:
1 gulerod
1 løg eller porre
 hvide peberkorn
1 laurbærblad
 persillestilke
 
Forklaring:

Gnid gåsen ind- og udvendig med groft salt. Lad gåsen ligge koldt ca. 1 døgn. Vend den et par gange undervejs.

Kog saltlagen op og lad den blive kold. Kom gåsen i lagen. Læg en stor tallerken over og sørg for, at lagen dækker gåsen helt. Lad den stå koldt 1-2 døgn, (helst 2).

Tag gåsen op og skyl den godt, lad den dryppe af. Kom den i en gryde, og hæld så meget kold vand ved, at det knapt dækker. Bring vandet i kog. Skum. Tilsæt gulerod, løg / porre og krydderier, lad den småkoge under låg til den er mør. Kogetid ca. 2 timer

Server gåsen varm eller kold. Hvis den skal serveres kold, skal den køle af i suppen. Skær gåsen for.

Servering:
Serveringsforslag:
Varm gås, serveres med kartofler og kogte eller smørdampede grøntsager, samt en sovs, fx madeira-, tomat - eller champignonsovs.

Kold gås, serveres med kartoffelsalat eller grøn salat eller råkostsalat, cumberlandsovs eller flødepeberrod.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8 (5 stemmer)

Opskriften er vist 17426 gange,
og udskrevet 898 gange.

Bo Nytofte  -  2010-07-02 10:14:18
Det var med stor succes denne opskrift blev bragt til udførelse. En god ide er at klippe gåsen først på langs og siden på tværs - i 4 dele på benet. Klip derefter vinger og ryggrad af og kog dem i fond(efter saltning)med, gulerod, pastinak, bladselleri, timian m.m. Vingerne smager super efterfølgende. Brysterne koges i 30-40 min. mens lår koges i 2 tim. Det bliver perfekt. Denne gås blev spist kold med flødepeberrod og nye kartofler vendt i lidt smør og friskhakket persille.

Aase Sommer  -  2013-10-16 14:28:26
Jeg vil forfærdelig gerne se et foto af 5-6 kg gås under en stor tallerken ;-)