Svinemørbrad i folie

Svinemørbrad i folie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Svinemørbrad i folie, billede 4 Svinemørbrad i folie, billede 1 Svinemørbrad i folie, billede 2 Svinemørbrad i folie, billede 3
Fotograf: Jytte  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Paprika
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Mørbraden pensles med olie. Der drysses salt, paprika og peber på. Den lægges i folie. Løget skæres i halve ringe og champignonerne deles i kvarte og lægges ved mørbraden. Folien pakkes godt om kød, løg og champignoner. Sættes i en 200 grader C. alm. ovn i en halv time.

Serveres med halve bagte kartofler, som er sat ind i ovnen en god halv time før mørbraden.

Tips:

Man kan også skære en ridse halvt igennem mørbraden på langs, fylde den med 100-150 g udstenede, udblødte svesker og rulle den sammen med kødtråd. Hertil vil en tranebærgelé passe fint.





karakterer:
Opskriften er vist 133131 gange,
og udskrevet 4481 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (55 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4175 (994 kcal)
KJ pr. Pers. 1043 (248 kcal)
Vægt ialt 1069 gram
Vægt pr. Pers. 267 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 390 KJ (92 kcal)
Protein 12.8 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-03-19 11:08:54
Man kan, med held, anvende et grill stegetermometer. Svinekød bør slutte med en kernetemperatur på 73-75CºMangler den færdige ret have lidt flere farver?

  -   2017-01-18 06:33:36
Efter at have læst kommentarer om at 30 min ikke var nok valgte jeg kun at lave en halv, og så give den 40 min. Den var stadig rå... så 40 min er heller ikke nok. Smed den efterfølgende en tur på panden og så var den super.

  -   2016-03-02 18:24:03
Mørbraden har nu været inde i en halv time, og det er ikke nær nok! Er spændt på hvor længe den skal have...

  -   2011-09-12 16:59:16
Hvilken slags sauce kan man bruge, er nervøs for om så ikke bliver for tør??

  -   2008-05-10 14:51:04
Det er en rigtig god opskrift. men hvis du også kommer fede hvidløg ved mørbraden, så gir det også en rigtig god smag:)

  -   2008-02-04 14:33:56
lækker ret!

  -   2007-09-11 14:19:37
hvem har sagt fedtfattig

  -   2007-06-08 12:26:34
Hollandaise sauce bruger man da normalt til fisk???

  -   2005-01-01 01:01:01
hvis man laver hollandaise sauce til det her, er den ikke meget fedtfattig mere...

  -   2005-01-01 01:01:01
Den var super go, fik meget ros af gæsterne for det :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god opskrift, der er nem at gå til. Vil lige tilføje at grove kartofel skiver og hollandaise sauce er fortrindligt til denne ret. :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Smagen kan forbedres meget, hvis man ridser den på langs og fylder den med persille og binder sammen. Endvidere kan man tilsætte yderligere diverse krydderier som f.eks.lidt grillkrydderi og/eller sød chili