EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Broccoli tærte I

Antal:
Pers. 2 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kål

BroccoliIndsendt :

Broccoli tærte I 4 Broccoli tærte I 1 Broccoli tærte I 2 Broccoli tærte I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
1.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
50 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.75 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Pensling: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
    1 æggeblomme ca 15 gram
  Fyld: 1 æggeblomme ca 15 gram
250 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
75 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
    Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Tærtedej:
Nødderne blendes.

Melet, gerne koldt, nødderne og saltet blandes sammen. Smørret skæres i tynde skiver og smuldres i melet med fingerspidserne. Koldt Vand tilsættes og dejen æltes til en tyk fast dej. Lad dejen hvile 10 minutter i køleskab.

Rul dejen ud på et let melet bord til den har form som en stor cirkel. Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den let fast rundt i kanten. Lad dejen hvile mindst 1 time i køleskab. Dette forhindrer at dejkanten skrider ned under forbagningen.

Den køleskabskolde tærtebund pensles med æg og prikkes i bunden med en gaffel. Forbages i ca. 10 minutter i en 200 grader C. alm. forvarmet ovn.


Fyld:
Broccolien skylles, hovedet deles i mindre buketter. Stokken, skær det mest træede fra, skæres i små tern. Stokstykkerne koges i 1 minutter hvorefter buketterne tilsættes og blancheres. Lad det dryppe godt af i en sigte.

Løget finthakkes og småsnurrer i olien i 4-5 minutter uden at brune.

Løg, broccolitern og - buketter fordels over den forbagte bund. Æg, creme fraiche, salt, peber og osten piskes sammen. Ægge/ostemassen hældes over tærten og bages i ca. 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Variation:
Tærten kan evt. pyntes med skiveskårne tomater rundt i kanten, før den bages.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 13160 (3133 kcal)
KJ pr. Pers. 6580 (1566 kcal)
Vægt ialt 1359 gram
Vægt pr. Pers. 679 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 968 KJ (230 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 16.3 gram
Kulhydrat 15.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 ( 69 stemmer )
Opskriften er vist 367591 gange,
og udskrevet 12540 gange.

Joan  -  2015-05-27 10:35:49
Kan tærten fryses?

Chritter  -  2013-10-30 18:52:10
Lækker tærtebund. Fyldet var okay men manglede smag. Prøver med lidt hvidløg og evt. Revet gulerod næste gang. Men havde creme fraiche med knust hvidløg som tilbehør, og det gav smag.

Stine Bek  -  2013-05-07 20:13:17
Wauw! Virkelig lækker bund, min nye yndlings!

  -  2013-03-06 14:12:24
hvor meget groft salt skal der i ?

Mætheden selv  -  2012-09-26 18:35:42
Mumse lækker tærte! Er især blevet helt forgabt i tærtedejen - mums mums mums!!! :D

Cecilie  -  2012-05-24 16:32:05
God opskrift på tærtebund - bruger den hver eneste gang jeg laver tærte! mmmh.. laver dog næsten altid "tøm køleskab" fyld, og det bliver godt hver gang :)

Dorte11  -  2012-03-31 13:03:25
Jeg afkølede ikke dejen, og det gik fint uden. Der er nok dej til en stor tærte. Jeg puttede ekstra æggeblanding i og puttede en rest hamburgerryg skåret i tern i. Smagte dejligt.

Lilla  -  2011-06-23 11:27:05
Fantastisk god tærte! Den lækreste bund jeg har smagt.. Tilføjer selv lidt kylling og det smager virkelig godt.

Stine  -  2010-12-03 15:16:40
Synes godt der kunne være lidt mere fyld. Puttede næsten 500g broccoli i sasmt 2 små løg og en fintsnittet pastinak, men synes alligevel godt det ku fylde mere. Ligeledes med "saucen". Men den ser god ud og jeg glæder mig til at smage den!

Ruth  -  2010-01-16 19:45:59
Fantastisk lækker. Fyldet minder meget om det man ser i andre opskrifter, men bunden er helt speciel - dejlig sprød og velsmagende. Uhm!!

miaus  -  2009-12-03 21:46:03
blancere er et opkog derefter afkøl under kold vand...

Sascha Hauvn  -  2009-10-28 15:34:37
jeg har tilføjet fetatern, det gør den bare endnu bedre :-)

  -  2009-07-27 14:28:24
Hvad betyder blancheres? Og hvordan har i gjort med broccolien?

Mig:D  -  2009-03-22 11:28:21
JA, du kan jo selv bestemme til hvor mange personer, op til 1000

  -  2008-04-02 10:09:53
Rigtig god. Jeg brugte halv rugmel og groft speltmel i stedet for grahamsmel. Og puttede en gulerod i fyldet, og pyntede med tomat ovenpå. Den blev rigtig god.

Simone  -  2008-03-18 20:36:32
Mmm, skøn tærte! Jeg tilføjede lige lidt bacon og det smagte super skønt! :D

kaja  -  2008-03-08 08:25:13
den var mega lækker også lavet i små potions skåle lige ned i madkassen ( så skal de ikke have så lang tid i ovnen )

Per  -  2007-04-11 19:10:52
Når du lægger dejen i tærtefadet så lad dejen gå lidt ud over kanten, og vent med at skær dette overskydende dej af til bunden er forbagt, så glider dejen ikke ned.

Theis  -  2006-12-18 13:22:31
Stor succes til julefrokosten, jeg tilføjede lidt gulerødder , 1 fed hakket hvidløg og feta :)

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Uhm, den er lækker. Jeg tilførte selv små stykker fersk laks.

mille  -  0000-00-00 00:00:00
hvor mange personer er det til??