Svinekam stegt som vildt 02

Svinekam stegt som vildt 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Svinekam stegt som vildt 02, billede 4 Svinekam stegt som vildt 02, billede 1 Svinekam stegt som vildt 02, billede 2 Svinekam stegt som vildt 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Svinekam uden svær. ca. 3 mm spæk. rå
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 kvist Timian, tørret
   
  Sovs
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Kulør
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Danablu 50+
   
Opskrift:
Varm ovnen op til 230 grader C. alm. ovn.

Skær kødet i skiver uden at skære helt igennem. Læg 1/2 skive bacon i hvert snit. Læg kødet i en lille bradepande og drys salt på. Sæt stegen i ovnen og brun den i ca. 15 minutter.

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog saucen igennem under omrøring. Smag sovsen til med salt og giv den et par dråber kulør.

Hæld sovsen over kødet, hæld vand ved og læg en timiankvist i bradepanden. Dæk fadet med stanniol. Dæmp varmen til 180 grader C. alm. ovn. Steg kødet i bradepanden i alt ca. 11/4 time.

Tag kødet ud af ovnen. Lad kødet hvile ca. 20 minutter, før det skæres i skiver.

Si skyen fra kødet ned i en gryde, tilsæt piskefløde og kog saucen igennem. Smag til med salt, ribsgelé og Danablu.

Server med ovnstegte kartofler, halve pærer med tyttebær og ristede svampe





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Svinekam stegt som vildt

karakterer:
Opskriften er vist 214607 gange,
og udskrevet 6915 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18382 (4376 kcal)
KJ pr. Pers. 3063 (729 kcal)
Vægt ialt 2459 gram
Vægt pr. Pers. 409 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 747 KJ (177 kcal)
Protein 14.2 gram
Fedt 12.4 gram
Kulhydrat 3.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-03-01 16:41:52
Den spøjseste opskrift, jeg har set! Stegen overhældes med færdiglavet sovs! Sådan har jeg aldrig fået den før. Jeg valgte at svitse lidt gulerødder, porrerester, hvidløg til at vedlægge stegen. Alt i alt - en sand Gude-ret. Tak

  -   2018-08-22 18:19:23
Sovsen smager af ingenting, nogen forslag

  -   2016-05-07 17:29:07
Det smagte bare super! Vores nye yndlingsret her hjemme:)

  -   2015-10-10 20:23:38
Smager helt fantastisk, især sovsen.

  -   2014-10-03 12:54:07
Skal den hvile i staniol, før den skæres i skiver? Hvordan undgår man ellers, at den bliver kold? Med almindelig ovn, menes der så, at man ikke skal bruge varmluft? Er sovsen klar fra bradepanden eller skal man gøre noget med den, før den er klar?

  -   2013-08-11 17:45:53
stegetiden er 1 + 1/4 time ca.

  -   2013-02-18 17:40:39
hvad er stegetiden er den virkelig 4 timer ??

  -   2011-12-29 20:25:34
Kender retten udmærket. Kom dog også et par gulerødder og et løg skåret i skiver ned i bradepanden, sammen med kødet. Pres det hele igennem en sigte inden du bruger det som basis for sovsen. Jeg lover, du bliver ikke snydt.

  -   2011-11-04 09:56:46
ser rigtigt lækkert ud! den skal prøves til min fødselsdagsmiddag i aften :)

  -   2011-08-02 20:08:54
Fantastisk opskrift. Utrolig meget smag!

  -   2010-08-16 17:16:13
Familien var begejstret.

  -   2008-12-26 19:13:08
synes det er den besdte opskrift jeg endnu har fundet på netttet har lavet den 3-4 gange før, skal lave den til 11 mennesker imorgen super til både børn og voksne måske lidt mere danablue i og madlavningsfløde fungerer fint

  -   2007-06-01 18:33:01
kan man ikke beholde sværet på det smager jo godt.

  -   2005-01-01 01:01:01
drysses med lidt provance krydderrier