Borsj suppe på oksespidsbryst

Borsj suppe på oksespidsbryst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.oksespidsbryst
 salt
3 løg
 persillestik
2 laurbærblade
3 kvistetimian
10 peberkorn
3 skiverbacon (ca. 60 g.)
¼ hvidkål (ca. 300 g.)
1 gulerod
4 stilkebladselleri
1 porre
1 rødbede (ca. 150 g.)
1 spsk.tomatpure
1-2 spsk.æbleeddike
 peber
1 dl.cremefraiche 18%
 
Opskrift:
Kogning af spidsbryst:
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. når det begynder at koge skummes fedt og uklarheder fra med en øse. Salt tilsættes, og suppen skummes igen. Herefter tilsættes et løg og krydderier. Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer indtil det er mørt.

Spidsbrystet tages op, og suppen sies gennem i en fin sigte. Smag på suppen og lad den evt. koge ind, så den bliver kraftigere i smagen.

Tilberedning af grøntsager:
Snit alle grøntsagerne i strimler så fint, at de kan ligge i en spiseske. Skær bacon i små terninger og svits dem på en pande, tilsæt de snittede grøntsager og tomatpure. Tilsæt så 1 liter suppe og tern af kogt spidsbryst (skær fedtet fra). Kog suppen i 5 min og kom herefter æbleeddike i og smag til med salt og peber.

Servering:
Suppen serveres rygende varm. Når dem kommes i tallerkenen, hælder hver enkelt en smule syrnet fløde, eller creme fraiche i så den ligger flot hvidt i suppen. Server groft brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 19944 gange,
og udskrevet 432 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-11-25 08:19:51
Lidt peberrod i fraiches gør underværker