EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Grønkålssuppe I

Antal:
Pers.
Ret : Suppe

Ingrediens : Kål

Indsendt : 2002-09-14

Grønkålssuppe I 4 Grønkålssuppe I 1 Grønkålssuppe I 2 Grønkålssuppe I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Grønkål. frisk renset vægt
    renset vægt
1500 gram Svinebryst. kogestykke med svær. rå
25 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
800 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
800 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
400 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
12 Peberkorn, sorte *
   
Overfør ingredinserne for Grønkålssuppe I til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Kom kødet i en gryde med vand, der dækker og bring det langsomt i kog. Skum suppen godt, når den koger, så alle urenheder kommer væk.

Skræl kartofler, gulerødder og selleri. Tilsæt grønsagerne, salt og hele peberkorn til suppen og kog dem i ca 20 minutter. Skyl porrerne og skær dem i ringe. Tilsæt dem og lad dem koge med i ca. 10 minutter.

Tag grønsagerne op og skær dem i mindre stykker. Kødet koger videre i ca 1½ time


Grønkålen skylles grundigt i vand og drypper af. Hak den fint (på kødhakker).

Tag kødet op og tilsæt kålen og lad den koge 5-10 minutter inden grønsagerne tilsættes.

Server suppen rygende varm med kødet skåret i skiver, sennep og groft rugbrød.

Tips:

Kålen kan blancheres inden den hakkes.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 23392 (5569 kcal)
KJ pr. Pers. 5848 (1392 kcal)
Vægt ialt 7400 gram
Vægt pr. Pers. 1850 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 316 KJ (75 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 5.2 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.1 (30 stemmer)

Opskriften er vist 88037 gange,
og udskrevet 3916 gange.

Merete  -  2008-10-20 17:39:04
Kan den fryses ned?

Anna Lise Thomsen  -  2009-11-23 17:16:09
Jeg fryser den ned uden urter og koger så lidt nye når vi skal ha igen

  -  2010-08-31 22:21:07
til bente det er mums

vipsen  -  2010-11-22 09:55:22
Denne suppen er akkurat som den min mormor lavet. Bare helt herligt.

Jan  -  2011-11-06 19:42:09
Hej !! Hvad drikker man til grønkålsuppe? Øl eller vin ?

Aase  -  2011-11-28 06:35:13
Et glas øl og en dram vil jeg tro, vil være ok til denne ret.

Aase  -  2011-11-28 11:44:18
Prøv at koge en røget flæskesnitte eller røget baconstykke med og server det i skiver sammen med kødet.

  -  2012-12-30 09:15:26
Perfekt opskrift. Jeg brugte et andet stykke kød end svinebryst hvor der er mindre fedt på. Det fungerede helt fint. Glæder mig til at lave den igen!!

Carsten  -  2013-01-27 02:05:58
Jeg har lært af en gammel slagtemester, i stedet for at skumme suppen, bring vandet med kødet i kog i et par munutter, hæld så dette vand ud skyl kødet bring nyt vand i kog og fortsæt kogningen af kødet. Super resultat ingen urenheder i suppen. Brugte det selv sidste weekend til gule ærter.

pia oesten  -  2013-01-31 06:17:41
En bare pragtfuld suppe :))

Jan...  -  2014-09-27 21:38:21
Min absolutte livret..som min mormor lavede den..