Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Oksehalesuppe

Antal: 4 Pers.

Ret : Suppe

Hovedingrediens : Oksekød

OksehaleIndsendt :

Oksehalesuppe
 4 Oksehalesuppe
 1 Oksehalesuppe
 2 Oksehalesuppe
 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2500 g.oksehaler
100 g.smør
200 g.løg
200 g.gulerødder
200 g.knoldselleri
30 dl.vand
2 tsk.salt
0.25 tsk.paprika
2 spsk.tomatpuré
2 spsk.kartoffelmel
3 spsk.sherry
 evt.kulør
 


Opskrift:

Oksehalerne deles ved leddene, skylles og aftørres.

Smørret brunes i en gryde og heri svitses halestykkerne sammen med de rensede og delte grønsager.

Vandet tilsættes, bringes i kog og skummes omhyggeligt.

Derpå kommes salt, paprika og tomatpuré i og suppen koges under låg i ca 3 timer, til oksehalerne er så møre at kødet med lethed kam løsnes fra benene.

Halestykkerne tages op, suppen sies og skummes, bringes i kog igen og jævnes med melet, udrørt i lidt koldt vand.

Suppen smages til med sherry, halestykkerne kommes i igen og hvis farven er lidt bleg, tilsættes evt et par dråber kulør.

Server den kraftige suppe med et halvt hårdkogt æg i hver portion.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (44 stemmer)

Opskriften er vist 68817 gange,
og udskrevet 3581 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2011-11-12 15:06:18
Oksehalesuppe er en gammel nordtysk bondesuppe,(ochensschwanzsuppe) Det er synd og skam for den gammel opskrift at bruge trykkoger, da smagen ligger i langtidsstegningen ca 4tmer sammem med grønsagerne.Suppen sies,100ml sherry tilsættes, jævnse let, kulør efter behov. Kødet pilles fra halestykkene, kommes i suppen.Serveres med groft bondebrød evt. de færdiglavet grønsager grovhakket som tilbehør til brødet. Guten appetit

Per  -  2009-10-04 08:58:57
Som opskriften er beskrevet her er det ikke meningen at grønsagerne skal serveres med. Men man kan jo gøre som Jørn beskriver, eller lægge hele grønsager med fra starten som tages op efterhånden som de er møre for så at skære dem i tern når de er kølet af og så tilsætte dem den sigtede suppe. Det er jo også muligt at gøre som der står i opskriften og så tilsætte friske grønsager til slut.

jørn  -  2009-02-26 11:05:32
Det er en fatal fejl at lade grøntsagerne koge med i tre timer. De bliver til det rene puré. Istedet koger de med til sidst: Gulerødder 10 minutter, selleri 6 minutter, porrer 4 minutter.

Bente Buchholtz  -  2007-03-23 13:02:05
Kog halerne i en trykkoger, ca, 15 - 20 min. Suppen skal ikke skummes, da proteinerne forbliver i kødet. Serveres med pocherede el. smilende æg

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
du glemte lauerbærbladene

Anne-Lone  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg lagde grønsagerne i igen det var godt !