EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Mazarinkage I

Antal:
Pers. 12 Pers.
Ret : Kager i form

Hovedingrediens : Mel

HvedemelIndsendt :

Mazarinkage I 4 Mazarinkage I 1 Mazarinkage I 2 Mazarinkage I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
350 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Mandelessens *
   
  Glasur:
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
4 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Margarinen røres med sukkeret. Æggene piskes i et af gangen. Hvedemel og bagepulver blandes og tilsættes sammen med kogende vand og mandelessens.

Bages i bradepande ca. 23x33 cm. i 30-40 minutter ved 180 grader C alm ovn.

En glasur røres af flormelis kakao og kogende vand og kommes på.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 31614 (7527 kcal)
KJ pr. Pers. 2634 (627 kcal)
Vægt ialt 1864 gram
Vægt pr. Pers. 155 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1696 KJ (403 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 23.5 gram
Kulhydrat 45.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5
(1=dårligst, 5=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift:
4.3 (221 stemmer)


Opskriften er vist 341987 gange,
og udskrevet 12612 gange.

laila  -  2015-06-12 00:06:23
Puh den kage var alt for fed. Smøret løb endda til dels ud af formen under bagning, og Hvorfor lave glasur naar man kan ha chokolade.

Rikke  -  2015-03-05 20:39:21
Jeg har ikke prøvet at bage den men jeg er sikker på at den smager godt og er sikker på at dem jeg bager den til også sydens det😀

Anne  -  2015-01-30 11:28:56
Den her kage er fantastisk! Bager den i en springform + en lille ekstra form (det er en god (læs: stor) portion). Smelter lidt smør med mørk chokolade og smører ovenpå. Er også god med revet marcipan i! Kan sagtens fryses - jeg gør det dog altid uden chokolade. Den smager mindst lige så godt optøet, især hvis man luner den lidt i mikroovnen (evt. med mørk pålægchokolade ovenpå). Elsker den!

  -  2014-08-05 19:45:25
Kan den fryses?

Laila  -  2014-06-03 10:07:28
Smørret skal ikke smeltes men røres sammen med sukker til det er helt blødt. Ville dog bruge lidt mindre fedtstof. Har gode erfaringer med at bruge 400 g I stedet for 500

  -  2014-05-21 22:39:42
Ja jeg vil også gerne vide om smøret skal smeltes. ��

diana  -  2014-02-04 16:52:59
Skal smøret smeltes?????

Emma Emilia  -  2013-11-22 14:58:24
Jeg synes den smager for meget af æg - ad! Og glasuren smager af pap.

Kasper Kofoed  -  2013-08-08 15:24:11
Rigtig god opskrift, tak for den ;) Jeg syntes det lød meget med 500g. Margarine så jeg tog det halve og den blev rigtig god.

Anonym  -  2013-07-29 15:27:40
Kan mandelessensen erstattes af mandelolie?

Mor  -  2013-05-24 19:14:09
Det her er den "ægte" mazariner-kage for os "fattigrøve" som ikke har råd til at bruge så dyre ting som marcipan, nougat og lignende som der bruges i rigtige konditor-kager. Har bagt denne kage i min familie i mange år. Ja, der er meget fedtstof i, men det er der også om du køber konditor/bager-kager. "det er smøret, der gør'ed", og når man har hårdt fysisk arbejdet betyder det ikke al verden. Den sætter bare et flot og velsmagende punktum på en hyggelig aften :)

Trine  -  2013-01-21 19:13:27
Total lækker kage! Klart anbefaldes! up yup!

bodil  -  2012-07-23 19:42:17
Den er bare super go.. og virkelig nem at lave.. :)

  -  2012-07-08 13:03:18
er mandel essens og mandel aroma det samme?

Mig  -  2012-05-04 13:34:39
Super lækker kage. Jeg lavede min til 7 personer, og der skulle kun 295 g smør i.

USA  -  2012-04-11 03:01:43
Drengene kunne rigtig godt lide kagen, jeg synes den var for fed, brugte smør istedet for margarine, vil prøve at halvere mængden af fedtstof næste gang.

  -  2012-03-11 14:43:08
KIK HER: brug kun 250 gram margarine, ellers er den uspiselig!

  -  2012-02-08 18:51:46
Anette, som du kan se står der oppe i toppen hvor mange personer DU laver til. - Men rigtig god kage!

Sara  -  2012-01-06 16:52:31
Mega lækker kage!! Der behøves slet ikke så meget fedtstof som der står i opskriften og bare lidt ekstra mandelessens og grøn frugfarve, så er den bare lækker, meget populær hos min kæreste! :-)

Sarkastikum  -  2011-11-29 22:53:33
Klam kage - aaaaalt for meget fedtstof, føj den er ulækker. Minder om den græske sødesøde våde fedtede kage man får efter maden til sin Raki.

Palle Jensen   -  2011-10-18 11:58:34
Detsværre har det ikke noget med mazerinkage at gøre., den her er en falsk mazerinkage og har ikke noget med den ægte at Gøre. Vh Palle

Karina  -  2011-10-18 09:53:46
Aldrig har jeg oplevet så klam en kage, kunne hælde 3-4 dl. margarine af kagen da den kom ud af ovnen

  -  2011-10-09 13:29:35
Jeg bor i tyskland og har lange ledt efter opskriften... endligt har jeg den og den er bare rigit godt.... elsker den.... unskyl for skriftfeijl.... jeg er tysker.. ;0)

  -  2011-09-28 10:22:50
Den er godt nok meget "fed" Men smager super godt!

kagen  -  2011-09-03 14:21:55
Jeg bruger eucalyptus essens i stedet for mandel, fantastisk frisk sommer smag!

henrik  -  2011-08-14 18:21:52
istedet for vand bruges med velbehag mælk og en go stang marzipan skader heller ikke... nu er jeg jo ikke kongen men den er rar.

Dikte  -  2011-06-18 21:54:37
Den bliver altså bedre med smør - margarinen smager igennem

Camilla & Cecilia  -  2011-06-14 17:07:19
Kagen blev MEGET god!! Vi puttede 3 tsk. mandel aroma i, 1 er slet ikke nok!! Og smagen er den samme?:-D

Rigtig god   -  2011-03-31 09:57:44
Vi bagte den igår,den smagte himmelsk

Rikke  -  2011-02-03 19:04:37
Dejlig kage, som jeg dog ændrede lidt i efter sidste bagning ;-) Halverede smøret. Puttede 1. ekstra æg i. Delte sukkermængden - ½ sirup og ½ sukker. Havde et stykke større marcipan som kom i + 3 spsk essens. Og så det bedste; hvid chokolade på hele toppen - mums den mazarinkage er bare god!! Kagen kog ingen tid og smagte dejligt. Den skulle bage i kortere tid end forventet og ved lavere varme.

Rikke  -  2011-02-03 18:52:28
Halverede smøret. Puttede 1 ækstra æg i og ½

tvilling  -  2010-11-20 13:16:25
Kom pålægschokolade på toppen når den er kommet ud af ovnen guf guf

Kenja Klostermann  -  2010-07-14 13:54:09
Meget lækker kage. Men prøv at bruge rigtig chokolade på toppen og lav en let kagecrene og lig et ordentlig lag jordbær på, MUMS

Tenna  -  2010-06-22 21:10:04
Jeg syntes for det første at der er ALT for meger magarine i. Derudover syntes jeg ikke den kan måle sig med en rigtig mazerinkage. Den smager godt, men er altså ikke en mazrinkage;o)

Dan  -  2010-06-17 14:08:08
Så skal der bages mazarinkage!!

Rikke  -  2010-06-02 19:23:26
Man kan sagtens nøjes med 400 g margarine. Måske også mindre :)

Sikmunden  -  2009-07-25 12:32:21
Please svar kan man putte 300g magarine i i stedet for 500

Emma  -  2009-07-23 18:38:41
Jeg har ikke prøvet den endnu, men skal der ikke Marcipan i ?

Morfar  -  2009-06-11 13:12:14
Hvis man ønsker og erstatte essensen med rigtig marcipan, hvor meget skal man så bruge???

Gitte  -  2009-06-09 19:04:41
Jeg synes, at der er alt for meget margarine/smør i kagen. Den er alt for fed.

benny  -  2009-06-07 14:32:57
jeg syndes det er en god opskrift og den er nem og hurtig:) jeg giver den et 10 tal(fra 1-10)

sstdst  -  2009-06-07 13:52:51
det er mega god opskrift jeg bagte kagen til dronig magrate

  -  2009-05-03 16:03:53
pisk ½ piskefløde og klask flødeskummet på kagens gode tykke rigtige chokoladetop,pynt derefter med skiver af friske jordbær uhm.....

Jeppe  -  2009-03-25 13:36:08
kanon kage, lavede 2 samme dag, men den ene har jeg "Spicet" den lidt op. prøv at putte en halv tske knust tørret chilli samt 150 g hækket chockolade 80%... det Lyder mærkeligt, men det vild lækkert.

  -  2008-11-24 19:18:16
kom 2 mosede bananer i det gør den ekstra lækker

Inge  -  2008-09-30 21:52:19
Kagen er alt for fed. Der er alt for meget fedtstof deri.

Maria Bibi  -  2008-09-29 20:18:36
Mmmm.. den smager super godt.

Dorthe  -  2008-09-18 15:22:30
Til:Magnus - laver du sjov eller ?? 250 gr. flormelis er ret meget men perfekt hertil og vand - det kommer du lidt i ad gangen indtil det føles lidt fast til at smøre ovenpå kagen... Prøv at læs opskriften ordentlig - Super lækker kage, dejlig luftig...

Maya  -  2008-08-08 15:46:14
Super god kage. Istedet for mandel essens kan man 'blænde' en masse mandler, og putte dem i istedet. Har bagt kagen to gange nu, og den er fantastisk!

Magnus  -  2008-04-18 16:01:17
Er det bare mig eller er det ikk lidt meget vand til så lidt flormelis og sårn...ehm MEGA god kage!!!! I)

  -  2008-04-02 10:27:10
rigtig god kage kan varmt anbefales

Per  -  2008-02-17 17:23:30
Kagen på billedet er bagt i en lille bradepande på 23x33 cm.

Anne  -  2008-02-15 11:24:38
Fabelagtig kage, jeg brugte 3 tsk mandelessens -det var kun et ekstra plus.

christoffer  -  2008-01-29 15:16:34
en super god kage. kan betale sig at lave..:)

julia  -  2008-01-13 12:36:54
hvorfor bruge så meget smør? god kage :)

maria  -  2007-11-24 16:03:04
Så skulle I prøve at tage en plade chokolade og ligge på lidt efter i har taget kagen ud af ovnen. den er kanon med smeltet chokolade

OS  -  2007-11-15 15:53:33
Puhaa

Rikke og Maria  -  2007-10-23 21:31:47
Enten er vi dårlige til at bage kage (det er vi IKKE) - ellers er det en meget dårlig opskrift.

Morten  -  2007-10-23 16:04:22
skide god opskrift, putter dejen i papirsforme, så bliver de rigtig lækre. Desuden en god ide at putte 100 g grahamsmel i :D

Farmor's Pige  -  2007-10-19 11:14:38
Min farmor lavede den også altid når vi kom over til hende,- Men nu er hun desværre død' Så jeg må vel bare prøve at lave den selv ;(

Farmor's Pige  -  2007-10-19 11:12:39
Elsker den!

den søde  -  2007-10-06 12:32:48
den ser lækker ud

Kokken P  -  2007-08-04 09:28:54
Når ikke den Mazarin - Den Gode til sokkeholderne - en mazarin med essense, næppe - Lav en med marcipan og smag forskellen - Den er stor.. P.S En Mazarin indeholder meget smør, man kan skære lidt ned på det men ikke uden at den mister smag og konsistens.

Jakob  -  2007-05-17 19:42:05
Lækker kage, vi var nogle stykker der synes der er lidt for meget smør i! :)

kirstine  -  2007-04-16 08:05:51
elsker bare denne her kage den e vildt god. I skal prøve at tilføje lidt marcipan, og overtrække kagen med nugat, det smager bare super godt. Så emilie og astrid vælg denne her kage den smager SUPER

Astrid  -  2007-04-12 11:01:03
Hvilken af alle de mazarinkager skal Emilie og jeg tage??

Emilie  -  2007-04-12 10:59:31
Der er flere forskellige slag så hvilken skal jeg tage????

*******  -  2007-04-03 11:18:38
vildt fed kage på den fede måde!

Morten  -  2007-04-02 10:57:32
En kage ud over det sædvanlige

nanna  -  2007-02-01 19:22:41
super læker

ole  -  2007-02-01 19:18:16
jeg er ikke den bedste konditor men den her kage er vildt god

betty  -  2007-02-01 19:15:32
den er vel god nok den

lise  -  2007-02-01 19:14:14
vildt god kage

Anette  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor mange pers er den ca til ?

Den-lille-pige  -  0000-00-00 00:00:00
Skal der bagepapir i bradepanden?

Sille  -  0000-00-00 00:00:00
Skal kagen gøres ekstra festlig, kan der med succes hos de små størrelser bruges grøn frugtfarve og chókoladeovertræk.

Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager rigtigt godt og er meget hurtig at bage. Jeg ganger opskriften med to til en stor bradepande

tina  -  0000-00-00 00:00:00
den smager godt