Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Hvidkålsdolmar (Vegetarisk)

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kål

HvidkålIndsendt :

Hvidkålsdolmar (Vegetarisk) 4 Hvidkålsdolmar (Vegetarisk) 1 Hvidkålsdolmar (Vegetarisk) 2 Hvidkålsdolmar (Vegetarisk) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.hvidkålshoved
 Vand
 Salt
 
 Fyld:
1 dl.grødris
1 dl.vand
 salt
2 dl.mælk
1 løg
100 g.champignoner
 smør til stegning
1 æg
 timian
1 dl.bouillon
 


Opskrift:

Skær den nederste del af kålstokken og kog det i letsaltet vand få minutter. Kog kålhovedet i vandet og skær bladene fri af stokken, efterhånden som de bliver bløde og læg dem i et dørslag til afdrypning.

Kog risengrynene i letsaltet vand i 5 minutter, hæld mælken i og fortsæt kogningen i 15 minutter. Skær de rensede champignoner i skiver og svits dem sammen med de hakkede løg i smør på panden. Lad risene afsvale et øjeblik, før champignoner og løg blandes i sammen med æg og krydderier. Læg 2 spsk. fars på hvert kålblad, fold siderne ind og rul det sammen. Brun dolmerne i en gryde. Tilsæt bouillon og lad dem efterstege under låg ca. 15 minutter.

Tips:

Dolmerne serveres med kogte kartofler eller rugbrød.

Kåldolmerne er fryseegnede.
Opbevaringstid: 2-3 måneder.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (6 stemmer)

Opskriften er vist 12706 gange,
og udskrevet 219 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kirsten N  -  2007-11-06 13:38:16
I"gamle dage" var fyldet en frikadellefars, men ellers samme fremgangsmetode. Blev serveret med kartofler, sovs af kogeskyen og rødbeder.