Cajun skinkeschnitzler med blandede bønner

Cajun skinkeschnitzler med blandede bønner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkeschnitzel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Cajun

CajunIndsendt :      Red :
Cajun skinkeschnitzler med blandede bønner, billede 4 Cajun skinkeschnitzler med blandede bønner, billede 1 Cajun skinkeschnitzler med blandede bønner, billede 2 Cajun skinkeschnitzler med blandede bønner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skinkeschnitzel af inderlår Skinkeschnitzel skæres af inderlåret og vejer ca. 125 gram
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Cajunkrydderi
   
  Salat:
125 gram Hvide bønner. tørrede
125 gram Kidneybønner, tørrede Tørrede kidneybønner vejer godt det dobbelte når de er opblødte og kogte.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Laurbærblade
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
250 gram Grønne bønner, friske
   
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 dl. Sherryvineddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
  Rødløg:
300 gram Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
0.5 dl. Sherry. tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
   
Opskrift:
Læg de tørrede bønner i rigeligt koldt vand 10-12 timer i køleskab - hver slags for sig.

Kog dem i to gryder med frisk koldt vand, hvidløgsfed, halve løg, 1 laurblad i hver gryde og salt. Lad dem koge til de er møre - ca. 45 minutter - se pakkens anvisninger. Hæld bønner i en sigte.

Skær hvert rødløg i 4-5 skiver, sæt evt. en tandstikker i hver skive for at holde ringene sammen. Varm sherryen og opløs sukkeret heri. Hæld marinaden over løgskiverne. Lad dem trække i 20 minutter - Vend evt. løgene efter 10 minutter.

Tag løgene op steg dem på en varm teflonpande ved middel varme i alt ca. 6 minutter. Læg dem i et fad og hæld marinaden over igen.


Rens de grønne bønner og kog dem i letsaltet vand 3-4 minutter.

Vend de tre slags bønner med olie og vineddike. Smag til med salt og peber og servér dem varme, lune eller kolde.


Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys schnitzlerne med Cajun-krydderiet. Varm olien på panden ved kraftig varme og brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side til de er netop gennemstegte.

Tips:

Cajunkrydderiet kan blandes hjemme.
2½ tsk paprika, edelsüss
2 tsk fint salt
2 tsk hvidløgspulver
1 tsk stødt sort peber
1 tsk cayenne-peber
1 tsk tørret oregano (hak det evt. helt fint)
1 tsk tørret timian (hak det evt. helt fint)





karakterer:
Opskriften er vist 99887 gange,
og udskrevet 8181 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10322 (2457 kcal)
KJ pr. Pers. 2580 (614 kcal)
Vægt ialt 1784 gram
Vægt pr. Pers. 446 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 578 KJ (137 kcal)
Protein 11.1 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 13.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-26 12:53:32
Hej Jeg har ikke sherryvineddiken og syntes det er dumt at købe en flaske når jeg ikke ved om jeg kan lide det. Kan man bruge balsamico evt?

  -   2011-03-14 15:17:01
Vi er ikke så glade for bønner, har I et andet forslag til tibehør?

  -   2008-09-20 20:29:05
Det kan godt være at bønnerne skal koge lidt længere, men prøv at mærk efter inden du hælder vandet fra. Du kan jo selvfølgelig også bruge bønner fra dåse, så skal de blot skylles af.