Oksehøjreb med marinerede forårsgrønsager

Oksehøjreb med marinerede forårsgrønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjrebsfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.oksehøjrebsfilet med fedtkant - skåret af den nederste del af oksehøjrebet
2 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
4 dl.vand
 
 Grøntsager
300 g.majroer i både
300 g.nye gulerødder i skiver
 literkogende vand
2 tsk.groft salt
300 g.nye zittauerløg i både
300 g.friske sukkerærter
 
 Marinade:
½ dl.risvineddike
2 spsk.vand
2 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
4 spsk.vindruekerneolie
500 g.små, nye kogte og lune kartofler
 
Opskrift:
Oksehøjreb:
Læg stegen på ovnens rist i bradepanden. Sæt evt. et stegetermometer i siden på stegen. Drys med salt og peber, og brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden.

Mål stegens centrumstemperatur efter ca. 2 timer - den skal være 58-60° (rødt), 65° (rosa) eller 68° (svagt rosa). Steg evt. kødet færdigt - og tag det ud af ovnen.

Lad stegen hvile tildækket (ikke fedtkanten) i ca. ½ time.

Marinerede forårsgrønsager:
Kom imens majroer og gulerødder i det kogende vand tilsat salt, og kog dem i 2 min. Tilsæt løg og kog yderligere i 1 min.

Kom sukkerærter i, og giv dem et opkog. Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte.

Marinade:
Pisk marinaden sammen, og smag den til.

Læg grønsagerne i en skål, og hæld marinaden over. Lad dem trække tildækket i ca. 1 time. Ved serveringen:
Vend kartoflerne i grønsagerne, og anret i en stor skål. Skær kødet i tynde skiver, og anret på et varmt fad. Giv Lyst brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 20139 gange,
og udskrevet 508 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu