Dagmargryde

Dagmargryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Oksekød - Okse Short Ribs

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Dagmargryde, billede 4 Dagmargryde, billede 1 Dagmargryde, billede 2 Dagmargryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksetværreb, savet til short rib (ca. 5 cm.)
50 g.smør
0.5 dl.olie
 
500 g.skalotteløg
 
2 laurbærblade
2 flasker øl
5 dl.vand
 
500 g.gulerødder
500 g.porrer
 salt
 peber
 
Opskrift:
Brun kødstykkerne godt på alle sider i fedtstoffet i en stegegryde, tag dem.

Brun derefter de pillede løg. Tag også dem op og gem dem til sidst.

Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt laurbærblade, øl og vand. Lad det koge godt 1 ¼ time.

Skær gulerødder og porrer i mindre stykker (ikke for små), kom dem i retten og kog videre i ca. ¾ time.

Kom løgene i de sidste 15 min. af kogetiden. Smag til med salt og peber.

Server i et halvdybt fad - eller direkte fra gryden - og byd kartoffelmos og brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 39348 gange,
og udskrevet 580 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-04-06 20:42:24
Vi løftede kød og grønsager op af gryden og jævnede skyen med en melbolle

  -   2010-07-12 17:46:02
Frederik d.7. besøger slottet Rathlousdal ligger ved Odder. Det var uventet for kokkepigen Dagmar, hun fik samlet lidt her og der, og kongen fik en lækker ret serveret. Frederik d.7 blev så begejstret for retten, at den derefter blev udnævnt til hans livret. Med venlig hilsen Annie Hansen