Porresuppe med ostebolle

Porresuppe med ostebolle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SuppeRet : Suppe - Grøntsagssuppe Grøntsagssupper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Osteboller
50 g.mel
1 æg
50 g.blødt smør
50 g.revet ost
 lidt revet citronskal
 salt
 peber
 
 Suppe
4 store porrer
3 spsk.olie
150 g.fine ærter
1 l.varm grønsagsbouillon
 Muskatnød, stødt
 salt
 peber
2 spsk.purløg
 
Opskrift:
Porrerne renses og deles på langs, skylles godt, og skæres i tynde skiver, svitses i olien, og ærterne tilsættes. Bouillonen hældes over, og det koger 10 min. under låg.

Imens røres smørret skummende med æg, mel, citronskal, salt og peber, ost tilsættes lidt efter lidt. Hviler 10 min. på køl.

Vand med salt bringes i kog, boller formes med teske, lige som melboller,og simrer 5 min. Suppen smages til med salt, peber og muskat.- Ostebollerne lægges i suppen, som drysses med purløg før servering. Giv brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 14930 gange,
og udskrevet 297 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en meget lækker suppe at severe som forret.