Stegeben i ovn

Stegeben i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Stegeben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegeben i ovn, billede 4 Stegeben i ovn, billede 1 Stegeben i ovn, billede 2 Stegeben i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.Stegeben
1 løg
3-4 laurbærblade
2-3 Nelliker, hele pr. ben
 
Opskrift:
Løget skæres i skiver, brunes i smeltet fedtstof i bradepanden i ovnen, ovenpå lægges benene med hele nelliker i og knuste laurbærblade, tilsættes ca. ½ l væde, steger ca. ½ time ved 225 grader C. alm. ovn derefter ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Serveres med kartoffelmos og rødkål.





karakterer:
Opskriften er vist 224556 gange,
og udskrevet 2384 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-01-24 15:01:56
Conny's forslag lyder godt. - Jeg synes det er bedst at koge stegebenene først. Fyld gryden op med stegeben og kom halvt så meget vand i gryden, så de nærmest står og damper i ca. 1 time. Derefter i ovnen 225 gr. med grilldressing smurt på. F.eks. tomatpure med lidt olie, barbecuedrys og salt og peber pensles på, det er et hit når børnebørnene kommer og sover her og får "gnaveben". Skidt med kartoflerne - men sovsen der bliver ud af kogningen, bliver fantastisk lækker. Mørt og saftigt alligevel.

  -   2015-10-20 17:46:01
Nem fremgangsmåde 👍🏼 Vil doghellere foretrække asier eller hjemmelavet agurkesalat 😆😘

  -   2013-07-28 13:45:47
Hørt Pernille! spareribs er min livret, men ændre jo ikke på en stegens opskrift!

  -   2011-12-18 17:49:58
Supernem opskrift. I stedet for nelliker brugte jeg et allround krydderi. Men virkelig en opskrift der bare ikke kan slå fejl. det passer jo sig slv når først det er i ovnen. første gang jeg har lavet stegeben, og bliver ikke sidste gang med denne opskrift

  -   2011-03-20 12:26:15
Vi gav retten ekstra vand under stegningen, 2x5 dl. og lidt til ekstra til saucen.

  -   2010-08-25 17:27:24
elmo og Conny. så går det jo hen og ligner noget ala amerikanske spareribs. det har jo intet med den goe´ danske gammeldaws ret som stegeben jo er, med brun sovs (MEGET af det) med snerten af laurbær, kartofler og måske surt. :o(. alt det andet halløj, laver man om sommeren på grillen vil jeg mene.. det er også godt.. Men har jo intet med den ovenstående opskrift at gøre!!. Altså danske stegeben som da frk. Jensen skrev sin kogebog. Men smag og behag.

  -   2010-04-20 13:25:28
Jeg synes det er bedst at koge stegebenene først. Fyld gryden op med stegeben og kom halvt så meget vand i gryden, så de nærmest står og damper i ca. 1 time. Derefter i ovnen 225 gr. med grilldressing smurt på. F.eks. tomatpure med lidt olie, barbecuedrys og salt og peber pensles på, det er et hit når børnebørnene kommer og sover her og får "gnaveben". Skidt med kartoflerne - men sovsen der bliver ud af kogningen, bliver fantastisk lækker. Mørt og saftigt alligevel.

  -   2008-09-19 16:14:55
Benene bør pensles med en kryddermarinade- evt den rest som står i køleskabet.

  -   2005-01-01 01:01:01
Sauce: Væden sies og jævnes, tilsættes piskefløde salt og peber, farves efter behov.

  -   2005-01-01 01:01:01
Fint at få denne ret med