Massamanbøf

Massamanbøf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Massamanbøf, billede 4 Massamanbøf, billede 1 Massamanbøf, billede 2 Massamanbøf, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Okseklump
4 dl. Kokosmælk, stor dåse 400ml 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
60 gram Peanuts usaltede 1 dl. vejer 75 gram.
   
  Løgblanding:
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
8 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 Rød chilipeber
   
4 dl. Kokosmælk, stor dåse 400ml 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Karrypasta
4 spsk. Fiskesauce (Fishsauce) 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Kødet skæres i 2 1/2 cm. terninger. Bland kødet med kokosmælken i en mellemstor gryde og lad det simre sagte i 45 min.

Svits peanuts gyldenbrune på en tør pande, tag dem af panden.

Løgblanding:
Svits hakkede løg, hvidløg og chili i olien. Kom løg, hvidløg og chili i en blender og kør det til en glat masse.

Bland resten af kokosmælken, karrypasta, fiskesauce, sukker, løgblanding og de stegte jordnødder i kødgryden. Bring alt i kog og kog det i 5 min.





karakterer:
Opskriften er vist 39816 gange,
og udskrevet 382 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11870 (2826 kcal)
KJ pr. Pers. 2967 (706 kcal)
Vægt ialt 1666 gram
Vægt pr. Pers. 416 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 712 KJ (169 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 12.9 gram
Kulhydrat 6.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-09-17 09:19:39
Virkeligt lækkert - er ikke sidste gang jeg laver det. Næste gang vil jeg svitse rød peber med løg for at give det sødme og udelade sukker.

  -   2015-05-18 18:11:19
Det skal slet ikke koge så længe, ikke med mindre man skærer kæmpe stykker af kødet. mit kogte de 45 minutter og det blev rigtig godt.

  -   2013-01-31 18:36:02
Jeg fulgte dit råd Per om at koge kødet i ca 2 timer og det er jeg rigtig glad for ;-) jeg nøjes med en grøn chilli istedet for 3 røde samt at jeg doserede carry pastaen stille og roligt mens det smagt til hvilket gav en lækker krydret ret MUMS

  -   2013-01-30 18:28:13
Kødet skal have noget længere for at blive mørt, her fik det, godt 2 timer. det fik så også 1 ds. kokosmælk ekstra og en ds. vand undervejs i kogning. Det vil også være en fordel at koge kødet op, og skylde det under rindende vand inden det lægges i kokosmælken. Og så brugte vi kun ca. halvdelen af løgblandingen, og 2 spsk. karrypasta, det blev rigeligt stærkt til os, så rådet er at tilsætte lidt af gangen og smag til, specielt hvis du ikke er til så stærk mad.