EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Maskeret blomkål med rejer

Antal:
Pers.
Ret : Forretter

Ingrediens : Kål

Indsendt : 2002-08-26

Overfør ingredinserne for Maskeret blomkål med rejer til mealChaser indkøbsliste
Maskeret blomkål med rejer 4 Maskeret blomkål med rejer 1 Maskeret blomkål med rejer 2 Maskeret blomkål med rejer 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Blomkål 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
    1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
  Sovs: 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
2 dl. Ymer naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Karry
1 tsk. Sød sennep * 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
    1 potte dild vejer ca. 25 gram.
200 gram Rejer uden skal, kogte
2 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
    1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.


Forklaring:

Æggene koges hårdkogte.

Blomkålshovedet koges i 12-15 minutter i letsaltet vand - det kan kun lige være mørt - hvorpå det lægges til afkøling midt på et fad.

Ymer, salt, peber karry, sennep og klippet dild røres sammen og smages til.

Rejerne optøs, æg og tomater kvartes, ærterne optøs.


Hæld nu sovsen over blomkålshovedet, æg- og tomatbåde skiftevis langs kanten og drys rejserne og ærterne over blomkålen.

Serveres iskold med flutes.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 2807 (668 kcal)
KJ pr. Pers. 467 (111 kcal)
Vægt ialt 1248 gram
Vægt pr. Pers. 208 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 224 KJ (53 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 3.4 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (49 stemmer)

Opskriften er vist 111774 gange,
og udskrevet 8544 gange.

conny  -  0000-00-00 00:00:00
Min mand kan ikke li` fisk, men når jeg blender rejer, tomater, æg og ærter - så opdager han det slet ikke!!!

aage  -  2008-02-03 12:22:49
Det er den helt rigtige opskrift mums for ganen

anni  -  2008-08-03 17:36:31
jeg har elsket denne sommerret siden jeg var barn.

Mette  -  2009-04-29 13:15:22
Vil man lave det som hovedret er det også et hit med kogt torsk til.

tina  -  2010-10-23 14:10:39
man kan også spise kotteletter til

Jette København Ø  -  2012-01-09 16:23:02
Jeg bruger 2 dl cremefraiche, citronpeber i stedet for peber, ikke ret meget sød sennep, men tilføjer list stærk sennep også, 1 tsk sukker og asparges... Der er jo et utal af dejlige kombinationer til denne fantastiske ret! Men denne går rent ind her i huset :-)