EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Spaghetti Carbonara 01

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Pasta

Oprindelsesland : Italien - Italiensk - Italienske

Indsendt : 2002-08-24

Spaghetti Carbonara 01 4 Spaghetti Carbonara 01 1 Spaghetti Carbonara 01 2 Spaghetti Carbonara 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
500 gram Spaghetti
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  friske krydderurter 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Bacon skæres i tynde strimler og svitses sprøse for jævn varme. De tages op og afdryppes på køkkenrulle.

Kom pasta i en stor gryde spilkogende vand og kog den 'al dente'. Afdryppes i dørslag, hældes i gryden og holdes varm.

Pisk æg, ost og fløde sammen i en skål; tilsæt bacon. Hældes over den varme pasta i gryden og blandes godt.

Sæt gryden over for svag varme i ½-1 min eller til saucen begynder at jævne. Krydres med peber og garneres med krydderurter.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 16978 (4042 kcal)
KJ pr. Pers. 4244 (1010 kcal)
Vægt ialt 1305 gram
Vægt pr. Pers. 326 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1300 KJ (309 kcal)
Protein 12.4 gram
Fedt 15.8 gram
Kulhydrat 30.4 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (551 stemmer)

Opskriften er vist 1654076 gange,
og udskrevet 36100 gange.

Mette  -  2015-05-06 16:05:50
Hvor meget salt og peber skal der i?

  -  2015-05-06 08:16:21
Det smager sååå godt. Husk frisk basilikum

karin  -  2015-03-26 18:48:43
det er en god ret

  -  2015-01-10 14:31:59
Jeg blød koger æggene vandet skal kun lige gå til det øverste af ægget.( æggene i gryden med det samme og når vandet går i kog nøjagtig 3.5 minut)piller dem og stav blender dem sammen med fløden og parmesan osten, det giver det bedste resultat, ellers syntes jeg det bare gryner som foreslået i opskriften.

  -  2014-11-05 07:49:42
mega god opskrift

Lisanette  -  2014-10-13 16:27:02
Alle tiders og lækkert. Vi fyrrede en masse grøntsager i og skar lidt ned på mængden af pasta.

Mike Hecchi  -  2014-09-28 20:41:54
Intet med Carbonara at gøre... En fordansket ret der i sin oprindelige udgave laves med æg og ALDRIG fløde - kald det noget andet :)

  -  2014-08-19 13:51:49
Lidt sjovt og se alle de bruger der skal lave om på en klassisk god ret, os starteren på opskriften, der skal bruges pancetta som er en del mere saltet end bacon, så skal der bruges ÆGTE parmesan ost (når man tykke det så kan mærke saltkrystallerne knuser)og så skal det laves over trækul derfor ordet Carbonara.

Gusse  -  2014-08-07 15:33:13
Der er sygt meget æg i. Det minder om æggekage

Lars  -  2014-05-03 19:02:32
Ikke meget smag, mangler bid Mere bacon, og brug evt blåskimmel ost som Gorgonsola

anonym  -  2014-04-28 17:27:50
det her smager fantastisk og er super nemt og lave! elsker det til når man bare skal have noget aftensmad hurtigt!

Dorthe  -  2014-04-26 14:43:18
Retten er enkel og smager fantastisk. Der skal ikke tilsættes alt muligt andet så hedder retten ikke Carbonara. Velbekomme :-)

  -  2014-03-14 17:31:04
Man skal kun komme æggeblommen i. Rimelig stor fejl.

Naja  -  2014-03-09 19:28:18
Kan man godt nedfryse retten, og spise den senere? Nu når der både er fløde, æg, og ost i?

  -  2014-01-11 17:24:23
Retten er super udsund

Hej  -  2014-01-11 17:00:02
Hvad med osten

Pete  -  2013-12-09 20:26:29
very good! **** 4 stars

Ellen  -  2013-11-28 16:47:59
Smager super, nem at lave! Havde ingen friske krydderurter, men skar en masse tynde skiver æble/pære til. børnene var vilde med det!

  -  2013-11-13 17:27:40
den er vierkeligod

Tobias  -  2013-10-21 15:27:20
Fantastisk nemt at lave og smager godt

Nana  -  2013-08-26 18:59:50
Drys evt. lidt stødt chili i maden. Efter behag.

lærke  -  2013-04-06 19:04:26
husk at skrive at det ikke skal være rå æg

Julia  -  2013-03-12 11:51:19
Smager godt, men det er IKKE carbonara ... carbonara bruger man ikke fløde i. Det er en udbredt misforståelse i DK

italiensk mad lover  -  2013-03-03 07:44:01
Prøv med et godt helt stykke bacon i stedet for bacon i skiver så bliver den endnu beder også lidt hvidløg som mads skriver, men det er jo bare smag og beha

Sussanne  -  2013-02-28 09:25:58
Det var nemt at lave og det smagte rigtig godt

Marianne  -  2013-02-21 14:13:45
Noget der os er rigtig lækkert i denne ret, er at man bruger æggene til scamblet æg, og så smider dem i, selvfølgelig med salt og peber som når man altid laver denne slags æg, det smager udsøgt, og så med muskatnød i retten, det er lækkert :)

Rasmus  -  2013-02-09 12:58:09
Rigtig god opskrift har brugt frn flere gang :)

  -  2012-11-05 17:25:19
Den er rigtig god!! Elsker denne ret så det er intet problem

John  -  2012-10-30 18:33:58
Dette er jo ikke carbonara.. i rigtig carbonara er de to vigtigste ingredienser løg og pancetta.. ud over det, så er der heller ikke fløde i... Lad vær med at kalde det spaghetti carbonara.. kald det hvad det er.. bacon æggestand med spaghetti...

Marhenrik  -  2012-10-14 18:12:08
God opskrift som basis opskrift. Jeg har lavet den tredje gang i dag og brugt næsten dobbelt så meget bacon. Har brugt kalkun bacon og sødmælk i stedet for fløde. Der er masse fedt i parmesan og med 3 æg blev sovsen dejlig tyk men ikke grumset som med fløden.

ALM  -  2012-10-14 17:08:26
Lækker ret. Vi smider lidt frisk persille og basilikum i til sidst. Dog bruger lige en tand mere piskefløde da jeg godt kan lide, at der er lidt sauce i retten så pasta/spaghettien ikke klistrer sammen helt vildt.

Thomas  -  2012-09-04 17:59:24
Kan resterne gemmes?

Rikke  -  2012-08-16 10:53:45
Traditionelt er der slet ikke fløde i, så den kan man udelade ;)

cecilie.  -  2012-08-04 19:50:04
Hvis man skal lave cabonara, så brug dog rigtig fløde! Hvis du vil have fedtfattig mad så spis salat. Helt ærligt, lad vær med at ødelægge maden.

Desi  -  2012-07-26 15:53:24
Når i skal lave sovsen, så vent med æggeblommerne til sidst. Tag gryden af varmen, og vent 30 sek til 45 sek og put så blommerne i på en gang, under kraftig omrøring. Ellers skiller sovsen og bliver grumset, som et par stykker af jer herinde har oplevet ( og nej den må ikke koges op igen). Bliver det for "tørt", er det højest sandsynligt jeres egen skyld, for lidt væde, for megen mel.. Eller i har kogt den op igen.

Per T Jensen  -  2012-07-09 19:11:27
Fed opskrift. Bogstaveligt talt. Jeg tilføjede en rest nakkesteg i tern ristet sammen med løg og hvidløg i baconfjedtet. Måske ikke en Anne Larsen sag; men det smagte ...

Songül  -  2012-06-28 03:37:22
Er det rent piskefløde som man bruger til at bage kage? eller kan man bruge madfløde istedet? kunne ikke lige forstå det helt, det første gang jeg skal lave den ret :)

Tina  -  2012-06-13 17:01:40
plejer ikke at proppe æg og ost i. men det kunne være man skulle prøve det.:D

Post  -  2012-06-07 10:41:59
Lækker ret, i en traditionel carbonara skal der dog ikke fløde i, men nu kan jeg personligt godt lide fløde, så, det har jeg intet problem med :D

Morten B.  -  2012-06-03 16:08:02
Utroligt der ikke er nogen der har nævnt det før: Man kan ikke lave en god italiensk mælke/flødesovs uden en smule stødt muskatnød. Giver en fantastisk smag!

Line  -  2012-06-02 18:23:16
Hold da op en tør ret ..

Helle  -  2012-06-01 19:12:49
3 point - det var ikke noget hit herhjemme..

Jan S  -  2012-05-16 15:06:27
Holder man sig til den origianle opskrift bliver det bedst. "slanke" versionen er at drive vold på opskriften og er ikke carbonara. Spis hellere slankere i hverdagen og lav ordentlig mad til "festen". Husk at koge pastaen al dente og rigeligt vand og salt.

iva  -  2012-05-06 17:46:17
@Fie: et æg indeholder højst usandsynligt salmonella. hvis der er salmonella vil den sidde yderst på skallen.

Jens  -  2012-04-24 20:10:59
Enig. Carbonara er en god enkelt ret. Dog varierer opskriften, selvom der en klassisk en. Jeg har prøvet forskellige med succés. Man skal bruge æggeblommer og du kan bruge mælk eller fløde. Brug aldrig kaffefløde eller maizena...det er efter min mening at ødelægge retten. Du kan også spice retten op med et hvidløg (eller flere hvis der skal laves til flere personer), og et chili. Et hvidløg og chili gør virkeligt retten god, synes jeg. Og glem ikke salt, da den cremede sauce tager noget af baconens saltsmag. Husk at den ost der skal i "saucen" skal være friskreven parmesan (som man selv river).

ESNJS  -  2012-03-07 19:35:20
Den smager super. Men da jeg ikke er glad for ost, bruger jeg mornay-sovs som erstatning

  -  2011-12-07 16:01:16
Skal det være 4 unge eller gammle Øg der skal I?

Pernille  -  2011-11-26 12:28:31
smager mega godt og det kan spises mange gange uden at blive træt af det helt klart min ynglingsret

Louise  -  2011-11-24 15:56:25
Den er virkelig god. Svits evt. championer med bacon, det smager virkelig godt :-)

yrsa  -  2011-11-18 06:26:27
det smager godt med pølser i

Mette  -  2011-10-20 18:37:48
Den opskrift er vel nok dejlig og nem. Jep brugte skinkestrimler, men vil næste gang bruge bacon. Man spiser bare for meget, hmm

pjuske  -  2011-10-04 20:29:55
Jeg vil bare sige 1000 tak for en herlig opskrift. TAK

Rodger  -  2011-09-21 19:19:05
Hej Venner Jeg er ikke en madlavnings hej, men dette ret er bare super dejligt og nemt. Velbekommen :-)

kim   -  2011-08-13 20:53:59
Ved du om man evt kunne erstatninger istedet for fløde for dem der er laktose intolorente?

Fie  -  2011-08-11 19:54:41
@Pernille. Krydderurter: Det er urter (du ved, det grønne der vokser i køkkenhaven, som dufter godt når man gnider det mellem fingrene..). Det lader sig være eksempelvis basilikum, persille, citronmelisse, løvstikke.... osv. 'Garnere' er 'at beklæde med'. Derudover kunne den godt bruge lidt 'bid'. Vi brugte rødløg og hele knuste hvidløg (masser). Ellers udmærket. Og så kunne jeg godt tænke mig at vide om æggene egentlig bliver varme nok? Skal de ikke op på kogepunktet før salmonella og andre grusomme sygdomme er jaget ud? Mvh. Fie

Mad laverene  -  2011-08-05 16:11:56
Den er rigtig god :-) vi prøver med pølserne :-) ............... virkelig god ide

Bodil...  -  2011-08-03 11:04:21
I stedet for en rigtig 38 % fløde kan man jo bruge dem til madlavning med kun 7 % fedt.. :) det gør jeg tit..

Rikke  -  2011-08-02 19:24:50
Smager den som det skal? :)

Kit  -  2011-07-11 20:44:31
Smager fint. Men jeg tror saucen blev for varm så æggene begyndte at stivne, og derved kom det til at smage lidt "tørt"

Vennerne Jesper  -  2011-06-24 18:55:39
ammenammenam, vidunderlig enkelt ret. mætter super god. Man kan med fordel tilføje 2 spk mel til fløden, så får den en dejlig konsistens

tlp83  -  2011-06-14 13:33:17
Kan man putte revet alm ost i, istedet for parmesan? Og er det hele æg eller æggeblommer der skal i?

lilli10  -  2011-05-26 14:12:39
Smager super godt! Men bruger mel og mælk i stedet for fløde. (:

Bennar  -  2011-04-07 22:18:14
Hurtig lavet-smager super!

JaneM  -  2011-03-19 17:10:27
Lækker ret.. men.. Tilsæt det ene og tilsæt det andet.. så er vi jo pludselig langt fra Spaghetti Carbonara :)

dh :)  -  2011-03-09 17:45:47
Milda Cremefine 7% - godt alternativ til fløde (: Jeg bruger pastaureseride æg, lidt bredbladet persille til pynt & det smager fantastisk! :)

  -  2011-03-03 16:43:02
hvordan svitser man bacon sprøse

Kaj Jørgensen  -  2011-02-17 15:34:24
Hvis man kan lide gorgonzola smid lige en klat i det den fremmer også parmesan ostens smag

charlotte  -  2011-02-13 19:14:27
lidt kedelig men ok. smager bedre med hvidløg og evt. rød peberfrugt :o)

  -  2011-01-28 17:51:12
Just for the record: Spaghetti carbonara- betyder kulsvierkonens spaghetti (:

Morten  -  2010-12-09 17:27:11
Prøv at svitse 2 mangoer i tern samt 1 æble i tern sammen med bacon'en og tilsæt det i retten... Lækker lækker...

Christina  -  2010-10-14 16:50:18
Denne opskrift er bare fantastisk . - elsker at lave den. for den er så enkel men smager alligevel himmelsk :D

mapeksperten  -  2010-10-07 18:07:16
et rigtig lækkert tip vil være at vende frisk spinat i tilsidst, det giver en eksta friskhed ovenpå sovsen af fløde og æg.

Anne  -  2010-09-08 15:58:52
Pas på med varmen, hvis den får for meget, bliver den grumset, da æggene koagulerer. Faktisk mener jeg at disse normalt tilsættes i den varme mad men efter det hele er blevet taget fra ilden.

kongen  -  2010-08-30 16:55:08
prøv med noget lækkert mørt kylling til. fantastisk!

Lars  -  2010-08-28 12:46:41
Se jeg forstår jo ikke alle Jer som vil ændre på opskriften! "Prop Laks i" eller "Tun", "Banan". Jeg søger denne opskrift for at få Spaghetti Carbonara og ikke en alternativ "hvad har jeg i mit køleskab søndag aften opskrift". Måske er der nogen som laver sjov herinde :o)

pernille   -  2010-08-25 14:29:31
hvad er krydderurter og garneres ?

Inga  -  2010-06-22 20:51:53
Den er allerbedst hvis man laver den mange gange.

Christina  -  2010-06-21 19:18:57
Hvis man, som jeg selv, ikke er til alt for fede retter, så erstat piskefløden med cremefine 7 %, Køb grovspaghetti istedet alm. hvid spaghettig og drop osten. Det smager stadig fantastisk. Jeg er personligt en meget stor fan af hvidløg, og mener at det i dette tilfælde sætter prikken over i'et :-)

Torben  -  2010-05-18 17:05:05
Der skal meget mere bacon til, 125 gram til deling mellem 4 personer er jo en fornærmelse, jeg brugte 100 gram pr. person.

  -  2010-05-03 18:00:56
Det smager ok.. Men får en helt forkert konsistens.. Det bliver helt grumset..

Rasmus  -  2010-04-21 16:15:09
Jeg snitter og hakker et par fed hvidløg og svitser sammen med bacon, skinke, lidt løg, og champignon og smider derefter fløde og æg oven i på panden, så osten og lader det blive til den ønskede sauce, tager vandet fra pastaen (Penne pasta) og rører det hele sammen, til sidst pynter jeg med lidt basilikums blade og værs'go :)

duddia  -  2010-04-16 00:10:51
man kan bruge madlavningsfløde istedet for . Det skal være hvidløg til som ægte italenske mad

Turtelk  -  2010-03-31 16:36:26
Smager skide godt hvis man lige svitser nogle forårs løg sammen med baconen :P

  -  2010-03-20 18:25:27
kan man fryse denne ret ?

Natja<3  -  2010-03-11 17:59:16
jeg skal lave den ligeom lidt glæder mig til at smage så det faktisk igår i 4 stjernesmiddag men i stedet for kedligt stang pasta bruger jeg frisk pasta:-) og jeg bruger maizena

Lasse  -  2010-01-25 16:54:46
Det er en udbredt misforståelse at putte fløde i en Spaghetti Carbonara. Jeg har fået retten mange gange i Italien, og der har ALDRIG været fløde i. Det er et dansk fænomen, og ikke specielt sundt.

johanne  -  2009-12-30 18:46:18
Det smager også rigtig godt med skinke strimler i stedet for bacon. Prøv også at putte lidt mozzeralla i.

Marie  -  2009-12-09 12:42:58
Der er ingen grund til at bruge piskefløde, kaffefløde 8% er lige så godt. Sammen med baconen steger jeg altid et løg, lidt champignoner og evt. også en porre. Det smager rigtig godt, og retten bliver en anelse lettere.

stine  -  2009-12-07 19:29:25
smager SUPER med bladselleri!! ;D

kaoss  -  2009-11-10 16:54:59
opskriften til en enkelt passer måske ikke helt. .

Andreas  -  2009-10-28 11:23:20
For lidt sovs. måske hvis man koger sovsen og pastaen hver for sig og først hælder pastaen op, derefter sovsen?

Anna  -  2009-09-27 18:00:00
Smager rigtig dejligt. Marc - få selv styr på din historie, det hedder kulsvierkonens spaghetti

Claue*  -  2009-09-06 18:08:09
Smager ski'e godt.. Her er et råd til andre. Brug ikke for gamle æg ;-) Ikke at jeg gjorde det selv, men jeg tror ikke det ville være så godt :D

Frederik  -  2009-08-13 16:54:23
En mere fedtfattig version er såmænd bare at bytte fløde 38% ud med den fedtfattige Cremefine på 7%, der går absolut ikke noget af retten af den grund! smager godt!

Sofie.  -  2009-08-07 18:48:21
Dejlig ret. :-) kan anbefales:D

nicolai  -  2009-07-29 16:34:06
det smager godt det mangler bare lidt salt hehe :)

Jonas  -  2009-07-28 19:14:35
Jeg tror det vil smage som var det mor der havde lavet det

Gammelgums  -  2009-06-10 12:11:33
Mmmm, lækker opskrift! Men prøv evt med 150 g tun i olien og en halv banan. Giver den et stræf a lá gammelgums!

Dennis  -  2009-03-26 19:53:19
Jeg er fuldstændig ligeglad, bare det er spelt!

Anette  -  2009-02-26 19:57:54
Der må gerne komme lidt mere af "det flydende" ved.

Peter  -  2009-02-15 17:29:19
Jeg syntes selv, at man kun behøver 3 æg... Men ellers smager det godt ;)

Marc  -  2008-11-28 18:46:15
Det er Spaghetti Alla Kulminearbejderen. Ikke Kulhandleren. Få din historie på plads

Mutti  -  2008-10-14 14:22:27
mmmmmums! men var godt nok mæt bagefter. prøver på at lave denne ret mindre fedt, men det er svært når det er fløden der får den til at smage så fanden i voldsk godt!

Marianne  -  2008-08-25 19:20:26
Carbonara laves ikke med hele æg, men kun med æggeblommer - desuden skal løg svitses sammen bacon og masser af kværnet peber (der af navnet: carbonara = kul(handlerens sovs) - det bliver en dejlig stærk sovs.

Lise  -  2008-07-15 05:48:26
Dejlig - med rødløg (kønne) der giver god smag sammen med bacon - vi brugte 100% øko fuldkornsspagetti - super dejlig smag!

Susanne  -  2008-06-20 12:43:21
Brug bacontern og kaffefløde

Maj Birello  -  2008-05-17 19:02:41
Rigtig god børne ret :D den er super. Mine unger skovlede det i sig :o. Og så er den også virkelig let :)

sabine  -  2008-03-28 19:30:50
fantastisk børneret. unger guffede det med glæde i sig.

shusi  -  2007-12-27 18:26:04
Smager fortrindeligt med laks

Jonas  -  2007-11-15 16:19:44
Dejlig let at lave + det smager fortrinligt!

Kasper  -  2007-10-30 17:02:38
Ultimativ Yndling!!!!

michell  -  2007-10-10 10:03:02
kan man spise hvidløgsbrød til?

Parret  -  2007-08-12 19:13:28
Smager rigtig godt;).

Blondinen  -  2007-08-11 13:18:23
Kan man bruge pasturiserede æg ?

sandra  -  2007-08-02 10:23:13
prøv med frisk basilikum - altid et must til pastaretter

Ida og Amalie  -  2007-06-26 17:14:50
Lyder godt, prøv med pølser. så bliver det bare .. mumseligums!

Lissa  -  2007-06-25 18:38:18
Det er verdens bedste ret!! Og i stedet for piskefløde kan man bruge, kaffefløde eller en blanding af mel og mælk.

J-----  -  2007-04-08 16:42:35
Mmmm... smager herligt... med persille... Møm...;o)

hanne  -  0000-00-00 00:00:00
altid dejlig med lidt mad og denne indeholder madingredienser.

morten  -  0000-00-00 00:00:00
brug fantasien, dan dine egen smag.

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Hvilke krydderurter har I brugt?

Gomme  -  0000-00-00 00:00:00
Den bliver 200 % bedre hvis man svitser løg, champignon, skinkestrimler og puttes i sammen med bacon. Har prøvet det mange gange og hver gang en succes.

Jose  -  0000-00-00 00:00:00
Til Henriette: Måske kunne man årøve at erstatte fløden med lidt mælk rørt med lidt maizena?

Henriette  -  0000-00-00 00:00:00
Hm, fløde....hva m en lettere variant?

Muddi  -  0000-00-00 00:00:00
prøv det med Jalapiños

Ann-Sophie  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift og nem at tilberede.

mads  -  0000-00-00 00:00:00
prøv med lidt hvidløg også

Lasse  -  0000-00-00 00:00:00
Super let - Super lækkert

simone  -  0000-00-00 00:00:00
det snager kanont