EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Røsti

Antal: 1 Portion

Ret : Diverse Tilbehør

Ingrediens : Rodfrugter

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-08-24


Ingredienser:
1 kg.kartofler
1/2 hovedselleri
 olivenolie
 salt
 peber
 
Forklaring:

Rens og skræl kartofler og selleri. Riv begge dele groft på et rivejern. Kom de revne grøntsager op i et klæde fx et rent viskestykke. Kværn salt og peber over de revne grøntsager og luk klædet omkring de revne grøntsager og pres væden ud. Form grøntsagerne til små flade pandekager og steg dem gyldenbrune i olie på en ikke alt for varm pande (ca. 10-15 min ved jævn varme). Hvis man skal lave mange, kan man holde de færdige rösti varme i en 70 grader varm ovn.

Server fx. sammen med en god sovs og bøf, men ellers i stedet for almindelige kartofler.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.9 (11 stemmer)

Opskriften er vist 45044 gange,
og udskrevet 653 gange.

karin  -  2010-06-04 08:45:29
jeg er ikke vild med selleri,prøv æbler eller gulerod

Marie  -  2011-02-03 15:54:12
Der er ikke noget billede?? det gør det ikke troverdigt!

Anette  -  2011-08-23 17:17:41
Jeg kan nu godt forestille mig hvordan røsti ser ud. glæder mig til at prøve opskriften

  -  2012-06-05 13:19:46
Oprindelsesland til Röst er faktisk den tysk talende del af Schweiz. Det plejede at være en fattigmandsret: når folk ikke havde råd til brød, så lavede de skrallekartofler - og beholdt nogle af dem til næste dag. Derpå skrællede de kartoflerne med et groft rivejern og stegte strimlerne i smør - på begge sider, så der dannedes en skorpe på hver side. Men imidlertid laver man denne enkle ret på mange forskellige måder, selv om jeg som Schweizerpige synes, at der egentlig skal kogte kartofler til, så man kan stadig kalde den for Rösti. Velbekomme eller En Guätä!