Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Marieboller

Antal: 1 Portion

Ret : Konditori

Hovedingrediens : Mælkeprodukter

MælkIndsendt :


Ingredienser:
 Dej
60 g.smør eller margarine
 dl.vand
100 g.hvedemel
1 tsk.sukker
½ tsk.agepulver
2-3 æg
 
 Mørdej
100 g.smør eller margarine
150 g.hvedemel
2 spsk.sukker
1 æggeblomme
 
 Creme
 dl.mælk
2 æg
2 spsk.sukker
1 spsk.hvedemel
1 tsk.vanillesukker
 
 Pynt
 Flormelis
 gelé
 bær
 


Opskrift:

Smør og vand koger i en gryde. Kom melet i og rør godt til en fast dej. Tag gryden fra varmen og rør sukker og bagepulver i. Rør æggene lidt ad gangen ( dejen skal være fast). Kom dejboller på bagepladen ( af str.lidt mindre end en tennisbold).

Creme:
Mælken varmes op til kogepunktet. Pisk æg og sukker let og luftigt.Rør melet i og tilsæt den kogende mælk. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det under piskning til kogepunktet. Bland vanillesukker i og lad cremen afkøle.

Mørdej:
Findel smør og mel, tilsæt sukker og æggeblomme. Saml dejen . Rul den ud til en tynd plade og udstik små medaljer. Læg en medalje på hver vandbakkelse og tryk godt mod pladen.

Bag kagerne i ca. 20 min. ved 175-200°

Klip en ridse i bunden og fyld kagerne med creme. Drys med sigtet flormelis og kom et bær eller en klat gelé på toppen.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 16791 gange,
og udskrevet 383 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Else Andersen  -  2007-01-31 23:05:42
meget lækre nemme at lave,god opskrift.