Italienske Farsbøffer

Italienske Farsbøffer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.hakket oksekød
1 skiveafskorpet franskbrød
1 dl.vand
1 tsk.salt
0.25 tsk.peber
1 tsk.oregano
1 æggeblomme
1 dl.kaffefløde 9%
1 spsk.smør
 
 Sovs:
2 dl.tomatjuice eller 0.5 ds flåede tomater
1 spsk.revet løg
1 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 
 Gratinering:
4-8 skiverost
 
 
Opskrift:
Lad det smuldrede franskbrød trække i vandet. Læg kødet i en skål og tilsæt salt og krydderier. Bland æggeblommer og fløde i. Hæld vandet fra franskbrøddet (Hvis det ikke har opsuget det hele) Bland brøddet i farsen og arbejd den godt igennem. Form farsen til 8 små eller 4 store bøffer. Brun dem i lidt smør og læg dem i et ovnfast fad.

Sovsen:
Hæld tomatjuice eller flåede tomater med væde i en kasserolle tilsæt løg og bring blandingen i kog. Udrør hvedemelet med lidt vand og pisk det i den kogende sovs. Lad sovsen koge sagte i ca 5 min.

Hæld sovsen over bøffene og læg en osteskive på hver bøf. Gratiner retten ved 250 grader i ca 15 min. til osten er blevet let gylden. Skal retten være extra lækker, kan tilsættes lidt rødvin i sovsen og evt smørristede champignoner ( inden osten )





karakterer:
Opskriften er vist 28782 gange,
og udskrevet 665 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvidløg + persille i både kød og sovs giver prikken over i'et. Udelad IKKE rødvin i sovsen