Fyldt svinemave

Fyldt svinemave, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemave

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 stk.svinemave
 salt
30 g.smør
 
 Fyld:
1500 g.svinekød, nakke og skulder
1500 g.blancherede kartofler
1500 g.hakket svinekød
 
 Krydderier:
2-3 spsk.salt
0.5 tsk.peber
0.5 tsk.Muskatnød, stødt
1 tsk.merian
0.5 tsk.koriander
0.5 tsk.nelliker, stødt
0.5 tsk.timian
0.5 tsk.kardemomme, stødt
0.5 tsk.tørret basilikum
1 laurbærblad
2 småløg skåret i små tern
 
Opskrift:
Kødet skæres i grove tern. Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Kød, kartofler og hakkekød blandes og krydderiblandingen tilsættes. Svinemaven vaskes grundigt under rindende koldt vand og duppes tør med køkkenrulle. De 2 udgange bindes fast med køkkengarn. Gennem den 3. udgang fyldes svinemaven, og åbningen bindes ligeledes fast til. Stop ikke maven så hård, at den risikerer at gå i stykker. En stor gryde med saltvand bringes i kog. Svinemaven lægges i vandet og simrer ved svag varme i 3 timer, den må endelig ikke koge. Det er derfor vigtigt at vandet ikke er i kog, når maven ilægges. Svinemaven tages op af vandet og drypper af. Først ved bordet skæres den i skiver og serveres med f.eks. kartoffelmos og sauerkraut. Man kan også brune den kogte svinemave i smør i en stegeso, som stilles i ovnen i en 200 grader forvarmet ovn, så den bliver sprød. Dertil serveres frisk, groft landbrød eller kartofler og saurkraut samt vin.





karakterer:
Opskriften er vist 13047 gange,
og udskrevet 147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu