Gibbes Galette

Gibbes Galette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 dej:
150 g.fuldkornshvedemel
1 tsk.salt
3 dl.mælk
1.5 dl.pilsner
2 æg
1.5 spsk.olie
 
 Spinatfyld:
300 g.frossen spinat
2.5 dl.piskefløde
1 knsp.Muskatnød, friskrevet
50 g.revet parmesanost
500 g.champignon
 smør til bruning
 salt
 peber
 
 fyld:
250 g.hakket oksekød
2 storeløg
3 fedhvidløg
1 dåsehakkede tomater
1 knsp.stødt chili
1 tsk.paprika edelsuss
 salt
 peber
 
 Pynt:
 Mozzarellaost
 
Opskrift:
Pandekagedejen røres sammen, og hviler 1/2 time. Spinat, fløde og muskatnød sættes over, og simrer lige så stille. Champignonerne hakkes, og brunes i smør indtil de er brune og tørre. Derefter tilsættes de til spinaten. Parmesanosten tilsættes først når spinatfyldet er færdigt. Oksekødet bruner i sit eget fedt, hakket løg og hakket hvidløg (ikke knust) bruner med. Tomat og krydderier tilsættes. Begge dele kan med fordel stå og simre mens man begynder på pandekagerne. Pandekagerne kan være svære at bage, men de er nemmest at have med at gøre, hvis de bages helt igennem ved svag varme, inden de vendes. Der skal blive min. 8 stk helst flere. Pandekagerne lægges i en smurt springform, med skiftevis spinatfyld og oksekødsfyld, ligesom en lagkage. Pyntes med en passende mængde ost, og bages 30-40 min. ved 180 grader.

Gerne med salat, men i hvert fald med en god rødvin.

Tips:

Retten er tidskrævende, men alle delene kan med fordel laves dagen før.





karakterer:
Opskriften er vist 11722 gange,
og udskrevet 235 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-07 18:42:11
Syntes den lød spændende, men en absolut skuffelse. Det smager alt for meget af øl.

  -   2005-01-01 01:01:01
Absolut umagen værd.