Farseret Kalkun

Farseret Kalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Farseret Kalkun, billede 4 Farseret Kalkun, billede 1 Farseret Kalkun, billede 2 Farseret Kalkun, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.kalkun
 
 Fars:
250 g.hakket kalve el. flæskekød
4 skiver.franskbrød
1 dl.fløde
1 tsk.stødt timian el 1 fed knust
 hvidløg
6 skiverfersk spæk
5 dl.bouillon
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kalkunen lægges på et bræt og med fingrene løsnes skindet forsigtig fra bryst og lår.

Tilbered en fars af det hakkede kød, franskbrødskrummer, fløde, krydderier og evt lidt hakket indmad hvis man har det.

Kom farsen ind mellem skind og kød på kalkunen, skindet holdes sammen med kødnåle.

Læg kalkunen på en rist over en bradepande med brystet opad. Dæk med spækskiverne. Kom lidt bouillon eller vand i bradepanden og steg ca 2 timer ved 210 grader C. alm. ovn.

Hæld skyen fra. Saucen jævnes med lidt mel rørt ud i vand og smages til med krydderier.

Kan serveres med kogte kartofler, der er vendt i smør på panden, og waldorfsalat.





karakterer:
Opskriften er vist 75606 gange,
og udskrevet 1743 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-14 12:28:23
Laver altid rigelig med stuffing. Rigtig god opskrift.

  -   2012-05-05 13:58:05
Svært at finde en kalkun på kun 2.000 g., men vi fandt en som sagde 3.200 g. men renset kun vejede 2.500 g., Alligevel var 210 grader c. alm. ovn rigelig tid, måske 30 min. mindre kunne have gjort det.

  -   2011-12-15 21:08:58
Denne opskrift er blevet vores juletradition. Den er nem, og den smager himmelsk. Den kryderede fars afgiver god smag til kalkunkødet. Vi serverer kalkunen med brune og hvide kartofler samt rødkål. Glædelig jul!

  -   2011-05-15 22:26:40
Inden tilberedningen af kalunen, kan man et døgn i forvejen, putte den optøede kalkun i en plastikpose, hvorefter der hældes en flaske rødvin ned i posen. Den kan så stå i en spand, og trække et døgns tid. Det giver en fantastisk smag i kødet, og rødvinen vælges ud fra dens krydrede smag, efter behag.