EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Blødkogt æg

Antal:
Person
Ret : Morgenmad/Brunch

Ingrediens : Æg

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-08-19

Blødkogt æg 4 Blødkogt æg 1 Blødkogt æg 2 Blødkogt æg 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Forklaring:

Vandet skal næsten koge, men uden at boble. Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Kog i ca. 4 minutter.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 416 (99 kcal)
KJ pr. Person 416 (99 kcal)
Vægt ialt 70 gram
Vægt pr. Person 70 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 595 KJ (141 kcal)
Protein 12.6 gram
Fedt 9.9 gram
Kulhydrat 0.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.1 (145 stemmer)

Opskriften er vist 121115 gange,
og udskrevet 371 gange.

n  -  0000-00-00 00:00:00
Børn bør ikke lave mad der indenholder æg, pga. risiko for bakterier. Børn er ikke særlig opmærksomme på hygiejne...

  -  0000-00-00 00:00:00
det kommer da an på hvor gammel de børn er...

trunde  -  2007-03-29 14:45:35
det er bedst når man er 12 og op efter

Hertel  -  2008-03-18 09:56:19
Opskriften fungere rigtig godt, men efter 4 minutter er der stadig lidt ukogt æggevide. Mit råd er, at man venter med at tage ægget op efter 4,5 - 5 minutter.

Naja  -  2008-04-30 09:29:58
jeg prøvede at gøre som beskrevet, da jeg aldrig har kunne finde det perfekte punkt til et blødkogt æg. kogte medium æg i 5 minutter, og de var stadig HELT bløde og flydende indeni. helt uspiselige.

Thorupbirgit  -  2008-07-25 14:06:56
Da jeg i sin tid arbejdede i en morgenmadskantine på Novo Nordisk, gjorde jeg den erfaringat spejlæg skal både være HELT nylavede og sprøde i kanten, at blødkogte skal koge i 3½ minut, og at hårdkogte æg sættes over i koldt vand og koges i 13 minutter! (Man skal altså bruge et minut-ur. Alle andre "fiduser" kan I godt glemme. START URET NÅR ÆGGENE LIGGER I DET KOGENDE VAND´, - (og ikke før...)

amalíe  -  2008-10-19 21:06:51
til n det passer jo ikke er selv 13 og har selv lavet mad med æg i mange år og børn er faktisk opmærksom på hygiejne

Ronni  -  2008-11-05 19:08:49
Jeg giver Amalie fuldstændig ret! Det er lamt at sige at børn ikke er opmærksomme. Jeg oplever endda at børn er mere opmærksomme end voksne! De har nemlig ikke de dårlige vaner, eller springer over hvor gæret er lavest - de følger en opskrift 100%.

bossano  -  2008-11-15 12:44:22
Det smager helt fantastisk! Hvis man giver ægget 4.30 sek. og bruger 4.5 dl vand istedet får man en smagsoplevelse af en anden verden! Det bliver serveret næste gang svigerforældrene er på besøg!

nikita  -  2009-01-15 03:26:59
vandet skal koge altså boble og syde før æggene kommer i, ved 4 minutter bliver det meget let kogt kan have flydende ægghvide, 4,5-5 minutter flydende blomme, 5,5-6 minutter delvis kogt blomme, 7-8 minutter hårdkogt, for at stoppe tiden ved de f.eks 4,5 minutter er det ikke nok bare at tage gryden af blusset, den skal tømmes for kogende vand med det samme og sættes herefter under rindende koldt vand, så får i de perfekte blødkogte æg ellers koger de bare videre... spiser 2-3 blødkogte æg hver morgen så burde efterhånden vide det

Ægge Mesteren  -  2009-02-20 23:39:36
Jeg ved ikke hvorfor, men jeg laver de perfekte blødkogte æg hver gang og det er selv om der både er et halvstort æg sammen med et lille æg er de begge lige gode. Det jeg gør er at koge vand i elvand kogeren når jeg alligevel skal lave te. Så hælder jeg lidt af det kogende vand over i min lille "æggegryde" ca. så man fornemmer at vandet vil dække halvdelen af æggene. tænder op. Lad vandet koge helt op og put æggene i. Låg på og vent til dampen begynder at "trykke" sluk. Vent 3 min. færdig.

Josefine  -  2009-05-08 11:21:57
Man kan ikke sætte et fast tidspunkt til ægene, idet ikke kun størelsen udgør en faktor, men at hvor gamle de er også har en betydning. og til det med børn, sæt dem op på køkkenbordet fra de kan sidde, så bliver de super til at lave mad når de er ældre og de lære det hale lidt efeter lidt, så når de skal flytte hjemmfra eller lave mad til kærsten, så er det bare noget de kan og hygge sig med for det har de gjort fra de var helt små...

Morten   -  2009-06-11 20:39:20
øggene bliver helt klart verdens klasse min 4 min 30 sek. med 4 - 5 Dl. vand i . og så bare fuld hammer på varmen . MUMS ! Ps. børn under 12 år kan uden problemer lave æg !

Morten  -  2010-02-19 12:28:15
Jeg vil sige at æget skal have 6-7 min. I hvert fald hvis der bruges l-xl æg.

Fussel  -  2010-03-27 16:03:16
Tænk at noget så simpelt som at koge et æg kan være så omfattende en videnskab? Eller nærmest som at spille i lotteriet . . . Jeg giver Josefine fuldstændig ret ! I alle henseender. Æg er jo ikke bare æg. Størrelse, alder såvel som den type foder, som hønsene har fået har alt sammen indflydelse på, hvor længe et perfekt blødkogt æg skal have. Min anbefaling er derfor: Find en fast (og god!) leverandør og prøv dig frem til det rigtige resultat. (Fast hvide og flydende blomme!) På den måde er det kun ægstørrelsen, der kan påvirke kogetiden (som ligger et sted mellem 3 og 6 minutter)

hans  -  2010-05-18 15:37:28
Jeg tror sørme de skal lægge i vandet længere tid ..

jonna kristensen  -  2010-10-30 02:52:56
Jeg koger først vandet op - i med æggene og sluk - minnuturet stilles på 7-10 min - så har jeg været heldig, uden snalder fra æggehviden -(jeg er 60 år, og har altid været uhelig med blødkogte) :-) æg

gastronomen  -  2010-11-16 21:40:39
unik opskrift!

Nikoline  -  2011-01-20 11:26:34
jeg kunne bare godt tænke mig at vide, om jeg skal bruge opskriften eller ej, for jeg har kun prøvet at lave blødkogte æg én gang før.. så, er det en god opskrift at bruge, eller skal jeg finde en anden?

Patrick :D  -  2011-03-21 12:23:55
Kogende vand 2 æg = 5 dl vand! og så når vandet koger skal de have 5 minutter og ikke et sekund mere eller mindre :D lige præcis 5 minutter ved ægstørrelse L. det virker hvergang! :D

Emil  -  2011-04-06 09:40:14
I min familie har vi altid koget æg på en anden måde, vi tager de æg vi skal bruge, lægger dem i en gryde, hælder vand i så det ligger lige i overkanten af æggene, så giver vi den fuld varme og når det begynder at koge skruer vi ned til halv varme og giver det 2½ - 3 min så bliver de perfekte hver gang!

Nathasha  -  2011-09-14 00:03:43
jeg er 16 år gammel, og plejer normalt at lave blødkogt æg til min lillebror i weekenden.. prøv at hælde vand i en gryde, så du er sikker på at det dækker ægget helt, sæt så derefter vandet til at koge, og læg ægget i når det koger. Så skal det bare have 5 min. :) derefter tag hele gryden med hen til vasken og lade det kolde vand løbe, så du får kølet gryden og ægget lidt af, så kan det tages op med fingrene :)håber det her er til lidt hjælp :)

Rosa..  -  2012-03-11 12:44:25
Prøv at komme dit æg derned når vandet koger og så lade dem kogge i 5-6 min. så tror jeg den er der!:D

Rosa..  -  2012-03-11 12:46:38
*koge sorry..

Bob  -  2012-05-20 12:48:04
Jeg kan elsker blødkogt æg og men jeg følte opskriften og mine æg smagte ikke så godt.

  -  2012-05-28 23:36:11
Hahahahhaha imponerende at et blødkogt æg kan skabe så meget debat.. Men her der hælder jeg vand i en gryde (og hold på hat og briller - jeg gør det uden at måle vandet af), sætter det til at koge så det bobler godt og grundigt - æg ned i til der ikke kan være flere i gryden og så koger de 3½-4 minutter og det passer perfekt til blødkogte æg! (Jeg tænker altid på Dirch Passer's sang i "Majorens opppasser" - det tager 3½ minut!)

Jeez  -  2012-07-13 11:39:27
I er satme nogle æggeretardoer at høre på. Hvad med at få et job frem for at sidde herinde og gå op i småting?

lasse  -  2012-07-30 09:46:23
jeg er 10 år og har selv lavet blødkogte æg

Lotte F  -  2013-02-04 05:37:24
Jeg puttede mit æg i spilkogende vand i 5 min (str. M/L) men hele ægget var flydende og total uspiseligt! Det var kun fast i de yderste 3 mm :(