Lasagne af rodfrugter (Fedtfattig)

Lasagne af rodfrugter (Fedtfattig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Lasange

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lasagne af rodfrugter (Fedtfattig), billede 4 Lasagne af rodfrugter (Fedtfattig), billede 1 Lasagne af rodfrugter (Fedtfattig), billede 2 Lasagne af rodfrugter (Fedtfattig), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 g.back-bacon i små tern
1 spsk.olivenolie
2 løg, hakkede
2 fedhvidløg
2 storegulerødder, groftrevet
2-3 pastinak eller persillerod, groft revne
70 g.flåede tomater, hakkede
2 spsk.tomatpure
2 dl.grøntsagsbouillon
 salt
 peber
1 tsk.timian, frisk
300 g.spinatblade
250 g.lasagneplader, friske eller forkogte
50 g.reven parmesan
 
 Sauce
25 g.smør
3 spsk.hvedemel
4 dl.minimælk
0.5 tsk.Muskatnød, stødt
 
Opskrift:
Sauter bacon, løg og hvidløg i olien et par minutter. Tilsæt gulerødder, pastinakker, flåede tomater, tomatpure, krydderier samt bouillon, lad det hele snurre under låg ca. 30 minutter.

Bechamelsauce:
Smelt smør i en anden gryde og rør hvedemelet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk kraftigt, til saucen er glat. Lad saucen koge igennem et par minutter og smag til med muskatnød, salt og peber.

Læg skiftevis lasagneplader, grøntsags- og bechamelsauce i et ovnfast fad med spinat. Slut af med pastaplader og bechamelsauce. Drys parmesan på og bag lasagnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 30 minutter.

Server i firkanter med blandede salater og små, syltede græske pebre.





karakterer:
Opskriften er vist 51743 gange,
og udskrevet 1400 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-07 21:44:57
Den var rigtig lækker. Vi erstattede bacon med 400 g økologisk oksekød 8-12 %(hakket) og til sovsen brugte vi 1 karton Karolines Mornay sauce (fedtfattig). Vi kom lidt flere rodfrugter i og brugte både rødbede, persillerod og pastinak. Husk at bruge rigtig parmesan og ikke det der ækle pulver i en pose (STOR forskel). 8 point fra os og ikke sidste gang vi laver denne ret.

  -   2009-12-18 15:13:32
Virkelig god lasagne! Hvis den skal være ekstra sund kunne man fx bruge kalkunbacon, minimere ostemængden og bruge rapsolie i stedet for smør i bechamelsaucen...

  -   2009-10-25 16:38:41
hvad med spinaten?

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne ret er bestemt ikke fedtfattig

  -   2005-01-01 01:01:01
hmm meget god meeen ikke ret så fedtfattig

  -   2005-01-01 01:01:01
fantastisk lækker! Både god til hverdags- og fest-mad

  -   2005-01-01 01:01:01
vi undlod spinaten