Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager

Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :
Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager, billede 4 Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager, billede 1 Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager, billede 2 Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksetykkam med ben
 
 bommuldssnor
1 spsk.smør
2 spsk.olie
 salt
 peber
1 flaskerødvin
2 dl.vand
2 laurbærblade
5 enebær
2 kvistetimian
1 kaffefilter
 bommuldssnor
1 hvidløg
 
2-3 røde peberfrugter
1 kg.rosenkål
1 spsk.maizena
1 spsk.olivenolie
 
 Sauce:
1 spsk.maizena majsstivelse
2 dl.piskefløde
 salt
 peber
 kulør
 
Opskrift:
Braisering af oksetykkammen:
Snør oksetykkammen med bommuldssnor og brun den i en gryde i lidt smør og olie. Hæld fedtstoffet fra. Krydr med salt og peber. Tilsæt så rødvinen og dernæst de 2 dl. vand.

Lav en krydderipose ved at lægge timian, laurbærblade og knust enebær i et kaffefilter. Luk filteret med lidt bommuldssnor, og kom det ned i gryden. Herefter småsimrer kødet ca. 2 timer under låg. Vend det jævnligt.

Efter en times tid kommes de hele upillede hvidløgsfed ned i gryden, hvor de bliver, til retten har simret færdig. Feddene bliver mører i saucen og serveres senere upillede til retten

Rosenkål og peberfrugter tilberedes:
Når tykkammen er ved at være færdig, skylles rosenkålene og gøres i stand. Evt. grimme yderblade pilles af. Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i tern på ca 3x3 cm. Svits peberfrugten i olivenolie, tilsæt rosenkål, 2 dl. vand, salt og peber. Lad det hele småkoge under låg 6-8 minutter

Tilberedning af saucen:
Når oksetykkammen er mør og færdig, tages den og hvidløgsfeddene op. Krydderiposen kasseres. Skyen fra stegen kan jævnes med lidt maizena. Maizena udrøres i lidt koldt vand, tilsættes under omrøring, og saucen koges igennem nogle minutter.

Oksetykkammen skæres i skiver og anrettes på et fad sammen med hvidløgsfedene, peberfrugt og rosenkål.

Serveres med kartoffelmos eller hvide kartofler





karakterer:
Opskriften er vist 80903 gange,
og udskrevet 2187 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
lækker sovs -men fløde skal i sovsen

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god, lidt fløde i sovsen er også godt

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastisk smag, kødet saftigt

  -   2005-01-01 01:01:01
Den blev lidt tør