Sylte - gammeldags

Sylte - gammeldags, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

BuffeterRet : Buffeter - Julebuffet

Hovedingrediens : Svinekød - Grisehoved

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 Svinehoved
1 kg.Kalvebov eller Svinebov
 Vand
 Salt
3-4 Laurbærblade
3-4 heleNelliker
1 tsk.Peber
0.25 tsk.Allehånde
2 tsk.salt
 
Opskrift:
Svinehovedet skylles og børstes med tørt salt. Øjne, øre- og næsegange fjernes. Hovedet lægges i saltvand natten over, hvorefter det igen børstes og skylles i flere hold vand.


Hovedet sættes over i rigeligt, koldt vand, tilsat salt og laurbærblade.

Når hovedet har kogt ca. 1 time, tilsættes boven. Man kan vælge kalvebov, hvis man ikke ønsker sylten for fed. Suppen skummes omhyggeligt, hver gang den koger op, og kødet koger i alt ca. 3 timer, til det løsner sig fra benene.


Kødet tages op og pilles fra benene i passende stykker, der lægges i en skål skiftevis fedt og magert og lagvis drysset med de blandede krydderier.


Når skålen er fuld, fyldes den op med suppe. Man lægger en tallerken i passende størrelse foroven og herpå et let pres, som holder kødet under suppen.


Når sylten er kold, vendes den ud af skålen. Sylten skæres i skiver og spises med stuvede kartofler eller rugbrød, syltede rødbeder og sennep.

Sylte kan opbevares ca. 14 dage i en lage af halvt eddike og vand.





karakterer:
Opskriften er vist 40110 gange,
og udskrevet 1023 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
god smag og fast