Kinawok de luxe

Kinawok de luxe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :
Kinawok de luxe, billede 4 Kinawok de luxe, billede 1 Kinawok de luxe, billede 2 Kinawok de luxe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.oksemørbrad
1 lilleløg
2 cmingefær, frisk
4 spsk.sojasauce
2 spsk.tør sherry
1 porre
2 blegselleristilke
100 g.bønnespirer
2 spsk.olie
1 tsk.spidskommen
 
Opskrift:
Afpuds og tør kødet. Striml det fint og læg det i en skål.

Pil og hak løget fint. Skræl ingefæren og hak den fint. Bland soyasauce, sherry, løg og ingefær. Hæld marinaden over kødet og lad det trække 15 min.

Skyl porren grundigt og skær den i ½ cm tykke, skrå snitter. Skyl selleristilkene og skær dem i tynde skiver. Skyl bønnespirerne og lad dem dryppe af.

Opvarm olien i en stor wok eller på en pande med høje sider. Brun kødet med marinaden ved stærk varme i ca. 3 min. Rør rundt hele tiden. Tilsæt selleristilkene og porren og steg yderligere 2-3 min under fortsat omrøring. Lad bønnespirerne stege med ca. 1 min under omrøring.

Krydr og smag evt. til med mere soyasauce.





karakterer:
Opskriften er vist 54140 gange,
og udskrevet 736 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-12-09 19:33:21
Super nem og velsmagende ret - vi fik ris til! Vil helt sikkert lave det igen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Kødet bliver kogt og ikke stegt, når man hælder marinaden med op i wokken. Marinaden skal tilsættes, men vent til kødet er stegt i ca. 3 min. I stedet for blegselleri kan man også finsnitte pak choi eller anden orientalsk kål.