Engelsk kirsebærkage

Engelsk kirsebærkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red :
Engelsk kirsebærkage, billede 4 Engelsk kirsebærkage, billede 1 Engelsk kirsebærkage, billede 2 Engelsk kirsebærkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
175 g.smør
175 g.sukker
3 æg
250 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
2-3 spsk.kakao
380 g.henkogte kirsebær
50 g.valnødder
 
 Glasur:
2 dl.flormelis
 kirsebærsaft
 
Opskrift:
Kom kirsebærrene i en sigte til afdrypning. Gem saften til kagen.

Rør den blødgjorte smør let og luftig med sukker. Rør æggene i et af gangen. Bland mel med bagepulver og kakao og sigt det i æggemassen.

Hæld 3/4 dl kirsebærsaft i. Halver kirsebærrene og kom dem i dejen med groft hakket valnødder. Bland alle tingene sammen.

Hæld dejen i en smurt kageform eller springform. Kagen bages ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/4 time.

Kagen skal afkøles før den vendes ud af formen. Drysses med sigtet flormelis eller smøres med glasur.


Glasur:
Flormelis og lidt kirsebærsaft eller vand røres sammen.

Pyntes med lidt hele bær.





karakterer:
Opskriften er vist 35738 gange,
og udskrevet 547 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-07-24 17:51:44
Lyder lækkert :3

  -   2011-07-20 22:59:30
Jeg bagte denne kage i dag, og den er utrolig lækker. Kan klart anbefales til alle.