Lammecurry

Lammecurry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammecurry, billede 4 Lammecurry, billede 1 Lammecurry, billede 2 Lammecurry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
7.5 dl.græsk yoghurt
4 spsk.olie
1-2 grønne chili
2 løg
2 fedhvidløg
1 kg.lammekød i små terninger
1 tsk.salt
2-3 flåede tomater
1 tsk.gurkemeje
1 tsk.stødt spidskommen
2 tsk.stødt koriander
1.5 tsk.garam masala
 frisk koriander
 
Opskrift:
Hak chili og løg fint. Varm olien op i en gryde og rist chilien heri et øjeblik. Tilsæt de hakkede løg og hvidløg og sauter videre, til de er bløde. Tilsæt kødterningerne og steg videre under omrøring, til kødet er brunet. Drys med salt og skru ned for varmen.

Hak tomaterne og kom dem i gryden. Fortsæt kogningen i 10 min., til det meste af tomatvæden er fordampet.

Bland gurkemeje, spidskommen, stødt koriander og garam masala i en skål. Tilsæt yoghurt og pisk til yoghurt og krydderier er godt blandet. Kom krydderblandingen i gryden og rør godt rundt.

Dæmp varmen og lad curryen simre i 1 time med låget halvvejs over gryden.

Tag låget helt af og fortsæt kogningen, til væsken er fordampet, og kødet ligger i en tyksauce. Pynt med friskhakket koriander.

Serveres med Grønne bønner med hvidløg samt basmatiris.





karakterer:
Opskriften er vist 16656 gange,
og udskrevet 322 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu