EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Citronfromage I

Citronfromage I 8.5 108
Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Kold Dessert

Hovedingrediens : Citrusfrugt

CitronHøjtid: Påske

Indsendt :

Citronfromage I 4 Citronfromage I 1 Citronfromage I 2 Citronfromage I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
    1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
  1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
  Pynt: 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Citronmelisse, frisk *
   

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Æggeblommer og sukker piskes hvidt.

Husdblasen blødes op i koldt vand, vrides og smeltes i citronsaften over vandbad.

Fløden piskes let og vendes i æggesnapsen. heri vendes husblasen og til slut stiftpiskede æggehvider.

Pyntes med flødeskum og tynde strimler af citronskal, citronmelisse eller orangestænger eller chokoladekringler.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 8631 (2055 kcal)
KJ pr. Pers. 2157 (513 kcal)
Vægt ialt 861 gram
Vægt pr. Pers. 215 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1001 KJ (238 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 17.3 gram
Kulhydrat 17.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.5 ( 108 stemmer )
Opskriften er vist 208542 gange,
og udskrevet 13810 gange.

  -  2015-05-24 13:24:02
God opskrift. Virker godt til lagkage 😀

Sophie  -  2015-04-23 07:11:03
Super god opskrift! Jeg putter citronskal i æggesnapsen, synes det giver en bedre smag af citron :-)

  -  2015-01-06 17:41:08
hvor længe skal den stå på køl??

  -  2013-12-29 15:38:51
Hej Til dig i Norge du kan bruge almindelige æg i Norge, det er kun i de Lande hvor man kan risikerer at der er salmonella i æg at man skal bruge de patsarioserede æg så i er heldige i Norge.

Ida :)  -  2013-11-02 19:59:00
Den smager godt hver gang! :)

  -  2013-08-12 10:28:23
Fantatisk fromage, til dem der får klumper og bundfald, husk husblassen skal være helt kold

polle  -  2012-12-26 08:42:46
Den er utrolig lækker. Nu skaljeg lave den for 4. gang og der er ros hver gang jeg serverer den

Jane  -  2012-06-20 15:27:10
Den er blevet utrolig lækker. Det er første gang jeg forsøger mig med en citronfromage, og jeg må sige at jeg er glad for resultatet. Jeg synes den er lige til at gå til, og relativ hurtig at lave. Jeg var forsigtig med at vende husblasen i. Resultatet er i hvert fald lige i øjet.

Astrid;)  -  2012-02-18 12:38:18
den blev super god og inden jeg pressede citronerne rev jeg skallen af en af dem det var mega lækkert kan anbefales:D

  -  2011-10-04 17:29:27
Den var rigtig god, smager fantastisk :-)

Liv  -  2011-08-03 22:04:19
Fantastisk!! Kan ikke sige andet. Det er første gang jeg har lavet noget som helst med husblas. Og den blev perfekt. Familien elsker den. Det er ikke sidste gang den bliver lavet :)

mig  -  2011-04-20 12:19:54
glæder til at lave den:) den har også fået meget gode kommentarer sidst jeg lavede den

Anna S.  -  2011-03-31 16:49:49
Super ret! Min børn er vilde med den

stilima  -  2011-02-10 11:27:56
Den er bare supergod.

Vicki  -  2010-12-31 10:52:28
Min fromage begyndte at klumpe da jeg kom de stivede hvider i. Så jeg blev nødt til at rører ret kraftigt i den - hvilket gjorde at den lækre luftige konsistens forsvandt. Æv. Men men den blev faktisk okay alligevel - lidt mere fast, men med god smag.

vbasse  -  2010-09-10 22:46:58
Else (selvom det er lang tid siden du har skrevet), grunden til at du får bundfald i fromage er at du kommer husblas i før blandingen er kold nok (stilles evt i køleskab lidt), så kan man derefter komme husblas i. Det var i hvert fald det jeg lærte af min gamle mor :o)

en mor  -  2010-05-17 22:37:18
super god, var en stør succes her i huset både hos store og små :-)

Else  -  2010-03-26 10:59:09
Jeg får bundfald i min citronfromage. Hvorfor ?

  -  2010-03-15 07:56:39
Er rigtig god - og rimelig nem at lave ;o).

Marianne  -  2009-08-01 20:26:56
Meget let og luftig og smager fantastisk. Har fået meget ros fra gæster når jeg har serveret den.

jonna  -  2009-07-21 16:52:09
som gammel kantinebestyre kan jeg kun fuld tilslutte mig at denne fromage er perfekt, den har kun 1 fejl den er det rene hoftecrem ha ha jonna vanløse

Jeanette  -  2009-06-20 10:59:51
Husblas skal tilsættes som en tynd stråle. Har aldrig hørt, at man bare skal komme det hele i. Lave fromage hver uge, og vi tilsætter i en tynd stråle, og det går ikke galt.

lindaq  -  2009-03-27 17:43:55
husblas trevler fordi de blever nedkølet for hurtigt. Derfor blander man lidt af æggesnapsen i den smeltede husblas ad gangen, så den langsomt bliver nedkølet, også undgår man det problem.

Lise  -  2009-01-20 11:59:56
uhh lavede denne fromage til nytårs aften.. en sand succes... jeg gjorde dog det at jeg varmed citronsaften i mikro ovnen så en var finer varm, og smeltede så husblasen deri.. nemt og man undgår at det bliver for varmt..

[email protected]  -  2008-03-18 09:15:44
Det er noget sludder at husbladsen skal i i en tynd stråle, gør man det er der risiko for at der kommer trevler i fromagen, i med det hele på en gang og rør det sammen. (har været kok i 40 år)

marie  -  2008-03-12 12:53:24
Du kan sagtens undvære flødeskum. Brug de stiftpiskede æggehvider, som VENDES forsigt i æggesnapsen.

Per  -  2008-03-12 08:28:45
I stedet for husblas/gelatine kan bruges agar. Agar er Vegetabilsk gelatine”, da det hyppigt anvendes som et vegetabilsk alternativ til gelatine (”husblas”). Afhængig af mærke, kan det til privat brug købes som pulver, i flager eller i tråde. Agaren blandes med væske og opvarmes 3-4 min. indtil det er smeltet (ved ca. 60 graders celcius). Blandes herefter sammen med de øvrige ingredienser. Da agaren begynder at størkne ved ca. 50 graders celcius, kan den ikke anvendes i kold tilstand. Følg emballagens anvisning med hensyn til dosering, men en tommelfingerregel er, at der skal anvendes ca. 1 tsk. til ½ L væske.

Per  -  2008-03-12 08:27:43
Husblas er gelatine og det findes også i pulverform, og efter hvad jeg kan se så svarer 15 gram husblaspulver til 10 blade husblas.

Lin  -  2008-03-10 13:14:45
Is it possible to use dried 'husblas' and how many teaspoons/ gram must I use?

[email protected]  -  2008-03-10 13:12:34
Da jeg bor i U.S.A. og kan ikke koebe husblas, har De et forslag hvad husblas kan erstattes med. Venlig hilsen Lise

Per  -  2008-03-09 21:15:54
Når du hælder den smeltede husblas i skal det være med en tynd stråle, og der må gerne røres godt til for at få den fordelt ordentligt, det kan måske være en fordel at være to om det, en til at hælde og en til at røre.

Annette  -  2008-03-03 12:15:34
Nemt fordi husblassen skal smeltes i citronsaften. Smager fantastisk

[email protected]  -  2007-08-09 16:44:17
man kan få dem i super brugsen & kvickly

Julia  -  2007-03-28 09:04:25
Virkelig god, men min klumpede desværre en del

Per  -  2006-12-15 14:18:25
Pasteuriserede æggehvider kan købes i de fleste supermarkeder i danmark, jeg har dog ikke kunnet finde dem i netto, men ellers plejer de at stå sammen med æggene.

Hanne i Norge  -  2006-12-15 09:12:28
Hvor i alverden får man pasteuriserede æggehvider??

[email protected]  -  2006-12-05 02:47:01
One of my favorite danish dessert in competition with a great rise pudding of mime.

[email protected]  -  2006-12-04 09:16:40
smager fantastisk