Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Kilde : Bjørn Kok

Indsendt :

Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler 4 Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler 1 Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler 2 Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 g.kylling
600 g.hvide asparges
 
 Sovs:
75 g.smør
4 spsk.hvedemel
7.5 dl.kogevand
2.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 


Opskrift:

Du tager en stor gryde og kommer ca 8L vand i (hvis du ønsker at have suppe bagefter også ellers bare så hønen er dækket). tænd kogepladen på det højeste blus, når det koger skruer du ned så det kan stå og simret/småkoge i 1,5 til 2 timer.


Ved indkøb beregn da 1/3 ekstra asparges da de svinder ca. 1/3 i vægt ved skrælning.

Aspargsene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebrædt, da de ellers nemt knækker.

Trævler aspargsen i knækket har du ikke skrællet dybt nok.

Aspargesene skæres i 2 cm stykker som lægges i en gryde med letsaltet vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af.


Sovs:
Tag en ny stor gryde lad smørret smelte, kom mel i til du har en mel kugle, så kommer du lidt af kogevandet (halv aspargesvand og halv hønsefond i lidt af gangen mens du rører. Kom så hønsekødet og aspargesne i og varm op

Tips:

Skal der være til høns i tarteletter som 2. dags ret så beregn dobbelt op på kylling og asparges.

Med fordel kan kyllingebrysterne bruges til denne ret og resten til høns i tarteletter.

Og aspargserne kan sorteres efter størrelse og koges af 2 gange, de tykkeste bruges her.

Se opskrift på Tarteletter med høns og friske hvide asparges (2. dags ret)



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 506 gange,
og udskrevet 23 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu