Røget laksepude med aubergine i vildsvampe frikasse

Røget laksepude med aubergine i vildsvampe frikasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pude:
8 brede skiver røget laks (østersø)
1 storaubergine
2-3 fedhvidløg
0.5 dl.jomfruolivenolie
 salt
 peber
 karryurt
1 lime
50 g.parmesan ost
 
 Frikasse:
400 g.vilde tragtkantareller og pigsvampe
2 friske skalotteløg
4 cl.cognac
1 dl.hvidvin
1 lime
2 dl.kraftig hønsebouillon
1 persillerod med top
250 g.smør - 50 g til at sautere i - 200 g til montering
 
Opskrift:
Pude:
Laksen krydres med salt og peber. Lægges i en smurt dyb form. Auberginen deles på midten og snittets i kødet.

Hvidløgene snittets i halve og hældes over auberginen sammen med olivenolien og bages i ca. 25 minutter ved 200 grader. Skindet fjernes fra auberginen og hakkes med de bagte hvidløg Smages til med lime, salt og peber. Massen fyldes i formen og vendes ud, kan lunes lidt.

Frikasse:
Traktkanteraller og pigsvampene børstes. Persillebladene vaskes og tørres. Løg og persillerod svitses, svampene tilsættes.

Cognac flamberes og hvidvin tilsættes. Bouillonen koges ned og monteres med smør Smag til med salvie, limeskal, salt og peber.

Friteret persillerodstopblade: Bladende vaskes i koldt vand og tørres helt tørre. Olivenolien ca. 1/2 l varmes op til 150 grader.

Bladende drysses i olien, når de ikke syder mere tages de op, og lægges på fedtsugene papir, og drysses med salt.

Anretning:
Frikassen kommes ud i bunden af en stor tallerken. Laksepuden lægges på. Tallerkenkanten drysses med persillerasp (rasp og persille blendes og sigtes).

Persille friten anrettes på toppen af laksepuden





karakterer:
Opskriften er vist 8152 gange,
og udskrevet 147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-06-11 16:01:09
Hvornår anvendes Karryurt'en i opskriften?