Laks med bulgursalat

Laks med bulgursalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : SimoneLundquist

Indsendt :      Red :
Laks med bulgursalat, billede 4 Laks med bulgursalat, billede 1 Laks med bulgursalat, billede 2 Laks med bulgursalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dressing:
2.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
  Salat:
320 gram Bulgur Bulgur er forkogte knækkede hvedekerner.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 12 gram.
1 dl. 80 gram.
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
250 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
100 gram Blandet salat
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Mynte, frisk
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Krydderblanding:
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Spidskommen, stødt
Chili, stødt
Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
   
  Laks:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
   
   
  Tilbehør:
Flute groft
   
Opskrift:
Dressing:
Dressingen laves helst ca 2-3 timer før den skal serveres, så den kan nå at stå lidt i køleskabet. Tag creme fraiche og hæld op i en skål, herefter presser du hvidløg i. tilsæt så lidt salt og kethup. hæld evt også lidt olie i, og rør den godt rundt og stil den i køleskabet.

Salat:
Til salaten koger du Bulgur i vandet, og lader de simre i ca 10 minutter.

herefter hakker du en lille håndfuld persille og mynte. Hak også rødløg, og forårsløg. Skær cherrytomater i 4 både og bland salaten. tilsæt så en god sjat citronsaft, olie, og lidt salt. Rør rundt og den er nu klar til servering!

Krydderblanding:
Til laksen hakker du nogle mandler, (solsikkekerner kan også bruges), og rister dem kort på panden sammen med sesamfrø, og rigeligt med spidskommen, salt og lidt chili. Rist det kun kort. ca 3 minutter, og tag det af. Det er nu klar til at blive drysset over laksen når den kommer ud af ovnen.

Laks:
Laksen putter du op i et fad, og smider i ovnen på 180 grader, i ca. 20 minutter.

når laksen har fået 15 minutter i ovnen putter du nogle fuldkornsflutes i ovnen. Når det har tilberedt de sidste 5 minutter, tager du flutesene og laksen ud. Husk at drysse lidt af din krydderblanding ovenpå laksen, og servér den med salaten, flutes, og dressing.

Bon appetit! :)





karakterer:
Opskriften er vist 35803 gange,
og udskrevet 441 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21810 (5192 kcal)
KJ pr. Pers. 5452 (1298 kcal)
Vægt ialt 2715 gram
Vægt pr. Pers. 678 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 803 KJ (191 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 13.7 gram
Kulhydrat 10.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu