Gule ærter med tun, ærter+kogt hvidkål i estragon

Gule ærter med tun, ærter+kogt hvidkål i estragon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Gule ærter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : John BIrger Nielsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
3 mellemstore løg skåret i små stykker
3 porrer skåret i skiver
1000 g.kartofler renset og hver kartoffel skåret i 4 både med skræl
2 tomater
1 grønt peber
3 stilkebladselleri
2 store gulerødder skrællet og skåret i skiver
450 g.champignon
1 icebergsalat skåret i 1 – 3 cm stykker, rod fjernet
1 hvidkål delt og skåret i 1-3 cm stykker, rod fjernet
125 g.olie
2 bouillonterning, kylling
1 tsk. med top: knust chili uden kerner
0.5 tsk.sort stødt peber med top til de gule ærter
0.5 tsk.sort stødt peber med top til hvidkålen
2 spsk.timian
1 spsk.basilikum
1 spsk.estragon til hvidkålen
9 ds.tun i vand
1 posemøllerens gule ærter
2 poser450 g frosne fine ærter
2 x 500 g farvede spaghettiskruer
 Hvid sovsejævner
 
Opskrift:
50 g olie og alle grøntsager undtagen hvidkål kommes i en 9 liters gryde. Det fylder den næsten helt op. Løg, porer, kartofler og gulerødder nederst. Grøntsagerne koges en tredjedel ned.

Derefter kommes de 9 dåser tun oven på, vandet siet fra, og det hele koges videre til grøntsagerne kun fylder ½ af gryden. Der vendes en gang imellem.

Gryden varmes op på fuldt styrke, derefter ½ styrke i alt 2 timer for hele processen, også den nedenunder. Derefter slukkes retten.

Når grøntsagerne er kogt kommes 3 liter vand oveni. Så nu er gryden nærmest fyldt igen. Alle krydderier undtagen estragon kommes i sammen med kyllingebouillon.

Der skrues op på fuld varme i et kvarter. Derefter ½ varme. Der vendes et par gange. Når suppen begynder at småkoge kommes møllerens gule ærter i og røres ud. Derefter de 2 poser grønne frosne ærter. De gule ærter med tun og grønne ærter koges op og så slukkes der.

Hvidkål i jævnet estragon sovs:
Samtidigt med de gule ærter kommes 50 g olie i den anden gryde (4,5 liter) og det opskårne hvidkål kommes i. Nu er gryden næsten fuld. Varmes op ved fuld varme i 20 minutter, derefter ½ varme. Koges ned til ½ størrelse, vendes en gang i mellem under processen. Derefter hældes 2 liter vand, en bouillonterning, peber og estragon i. Nu er gryden næsten fuld igen. Varmes op i et kvarter ved fuld varme, derefter ½ varme. Når vandet koger jævnes det med hvid sovsejævner (kun til hvidkålen). Når sovsen er kogt jævn slukkes retten.

Spaghettiskruer:
Efter ca 1½ time varmes vand til spaghettiskruer. Der kommes lidt olie ved (25 g). Når det koger kommes spaghettiskruerne i og koges så længe der står på posen.

Servering:
Serveres med knuste knækbrød i bunden af dyb tallerken. Derover spaghetti skruer, gule ærter med tun og ærter. Øverst hvidkål i estragon sovs.





karakterer:
Opskriften er vist 3648 gange,
og udskrevet 69 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu