Nem og frisk coleslaw

Nem og frisk coleslaw, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Coleslaw

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Marianne Søgaard

Indsendt :      Red :
Nem og frisk coleslaw, billede 4 Nem og frisk coleslaw, billede 1 Nem og frisk coleslaw, billede 2 Nem og frisk coleslaw, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
225 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
  Dressing:
250 gram Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Mayonnaise. fedtreduceret 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 tsk. Æblecidereddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 spsk. Akaciehonning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Snit hvidkål og gulerødder fint. Bland kål og gulerødder i en stor skål.

Bland ingredienserne til dressingen sammen i en anden skål. Smag til med akaciehonning og salt.

Hæld dressingen over grøntsagerne, og vend det rundt.





Beskrivelse:

Coleslaw

Coleslaw er en populær salat i specielt USA, som kom til fra Holland tilbage i 1700-tallet. Den moderne coleslaw med mayonnaise som dressing menes dog at stamme fra det 18. århundrede, da det var der mayonnaisen blev opfundet.

Populært med coleslaw

Coleslaw bliver dagligt anvendt i rigtig mange danske køkkener, og i mange forskellige retter. Dog ses salaten oftest i en burger eller i en pulled pork sandwich. Den lækre ret kan dog sagtens spises for sig selv, men i en burger og-eller sandwich giver salaten en helt anden smag, og går specielt godt med pulled pork. Derudover sætter mange coleslaw i relation til spareribs, da det oftest anvendes sammen. Spareribs og coleslaw går perfekt sammen på en lækker grillaften.

Mulighed for fedtfattig coleslaw

Når man laver coleslaw, kan man med fordel sætte sit personlige præg på opskriften. Selvom de fleste ser salaten som værende det samme med mayonnaise, hvidkål og gulerod, så er der mulighed for at eksperimentere og lave en lækker alternativ coleslaw. Der kan med fordel laves coleslaw tilført enten skyr, ymer eller ananas. Dette kan være med at give en ny og spændende version af den gamle klassiker. Samtidig med dette, vil man med skyr eller ymer fremfor mayonnaise få en mere fedtfattig løsning, som er et godt og sundt alternativ til den traditionelle coleslaw.

karakterer:
Opskriften er vist 104311 gange,
og udskrevet 1461 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3449 (821 kcal)
KJ pr. Pers. 862 (205 kcal)
Vægt ialt 885 gram
Vægt pr. Pers. 221 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 389 KJ (92 kcal)
Protein 1.6 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu