Cremet kartoffel-porrersuppe

Cremet kartoffel-porrersuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : TheJoyCook

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.smør
1 tsk.olie
2 store porrer skåret i ringe (få så meget af det grønne med som muligt)
4 store kartofler i skiver
5 dl.bouillon (jeg blander grønsags- og hønsebouillon)
5 dl.mælk (helst letmælk - men skummet er også fint)
1.5 dl.fløde eller 2 dl creme fraiche (cremefraichen er jo mere sur i smagen end fløde, derfor bruger jeg fløde)
1 tsk.groft salt
0.5 tsk.sort peber
 
Opskrift:
1. Først varmes smør og olie op sammen uden at det bruner, og så svitses porrerne i ca. 2 minutter, så de bliver blanke.

2. Derefter tilsættes kartoffelskiverne og den dampende varme bouillon. Det koges i ca. 15 minutter, eller til kartoflerne er helt møre.

3. Gryden tages af blusset, mælken tilsættes og det hele blendes med en stavblender.

4. Gryden stilles tilbage på det varme blus på medium varme og fløden(eller creme fraicen) tilsættes under omrøring. Suppen må IKKE koge efter den er blevet blendet, men den skal dog være dampende varm.

Smages til med salt og peber.


Tips:

Den er bedst med lidt sprøde bacontern og/eller kogte gulerødder. Der kan drysses lidt frisk persille på toppen når den serveres (: Det er super lækkert med ciabattabrød eller groft flute ved siden af.





karakterer:
Opskriften er vist 15488 gange,
og udskrevet 254 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu