American (missisippi) mud pie

American (missisippi) mud pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Miccipigen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Tærtedej:
225 g.hvedemel + ekstra til udrulning
2 spsk.kakao
150 g.smør
2 spsk.sukker
1-2 spsk.vand
 
 Fyld:
175 g.Smør
350 g.brun farin
4 sammenpiskede æg
4 spsk.kakao
150 g.mørk chokolade
3 dl.kaffefløde
 
 Pynt:
 Chokoladespåner eller revet chokolade
4.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Tærtebund:
Mel og kakao sigtes i en skål. Gnid smørret i med fingrene til det ligner en mørk rasp. Rør sukkerret i. Vand tilsættes til dejen bliver blød. Pak dejen ind i folie og ligges i køleskabet i ca. 15min.

Rul dejen ud og lig den i en tærteform på 23cm i diameter. det er meget vigtigt at dejen kommer helt op til kanten. Når man har fordelt dejen, kan man med fordel rulle en kagerulle hen over den, og derefter fjerne overskydende dej. Lig bagepapir over og hæld bønner, ris, kikærter eller lignede ovenpå. Skub det ud i kanterne. Bag tærten i 15 min ved 190 grader C. varmluft.
Fjern bagepapiret og sæt tærten tilbage i ca. 10 minutter.

Fyld:
Rør sukker og smør sammen i en skål, rør kakao og æg i lidt efter lidt. Smelt chokoladen og rør den i dejen sammen med kaffefløden.
Hæld fyldet i tærteformen og bages i ca. 45min ved 160g varmluft
Lad tærten køle helt af og dæk den til med piskefløde og chokoladespåner.

Tips:

Der kan sagtens bruges mindre flødeskum, hvis det ønskes.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Mississippi Mud Pie

karakterer:
Opskriften er vist 3430 gange,
og udskrevet 88 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu