Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Hjemmelavet is

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Kold Dessert

Hovedingrediens : Mælkeprodukter

FlødeIndsendt :

Hjemmelavet is 4 Hjemmelavet is 1 Hjemmelavet is 2 Hjemmelavet is 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
6 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:

Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk luftig creme.

pisk æggehviderne stive. pisk fløden stiv. hak chokoladen fint.

Rør det hele forsigtigt sammen. fordel i portionsglas. sæt i fryser.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (267 stemmer)

Opskriften er vist 461820 gange,
og udskrevet 11923 gange.


Energi:
KJ total 8019 (1909 kcal)
KJ pr. Pers. 2004 (477 kcal)
Vægt ialt 670 gram
Vægt pr. Pers. 167 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1196 KJ (284 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 16.6 gram
Kulhydrat 28.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Emma  -  2016-07-29 21:58:29
dejlig og forholdsvis "let" is (flødemængde ift. æg), men et væld af variationsmuligheder - her er både forsøgt med M&M peanut, Oreos, Thoms skildpadder og daim, og alle kan bestemt anbefales :-)

  -  2016-04-30 16:42:15
Jeg har lavet den her is op til flere gange -og den gør LYKKE hver gang !!

anna pedersen  -  2016-04-09 17:24:35
jeg synes det er en skøn is med daim, kan godt tænke mig og høre om der er nogen der har prøvet, at pynte isen med flødeskum ,og så fryse den, hvordan bliver det og kan der evt . tilsættes noget i der gør at fløden holder en fin facon.

Ida Friis Bundgaard   -  2016-02-03 20:43:44
Den er god den er lækker og usund

Michelle :)  -  2015-06-07 20:29:27
Hej. Da jeg har foreslået min lærer at lave denne is i skole, skulle jeg jo bruge opskriften. Vi kan bare ikke rigtig se hvor lang tid den skal stå i fryseren? Så hvis der er nogen der har lavet den, som lige vil hjælpe os vil vi blive meget glade. :)

Annie  -  2014-10-07 15:15:38
Den dejligste is kommer daim mørk chokolade og knuste makroner samt lidt lakrid pulver og alle elsker den. Så mange tak til ejeren af opskriften 😉

  -  2014-10-05 21:38:57
Brug 100 gr. Chokolade-dobbelt portion

  -  2014-07-18 16:14:22
Skal fryse hurtigt så den bliver cremet

  -  2014-02-26 15:59:03
Smager skønt kom lidt daim og makroner i gør den ikke ringere

Majken & Kurt  -  2013-12-20 22:42:06
Vi har fulgt opskriften nogenlunde, og det ser ud til at det virker. Mht æg, fløde osv kan man bruge opskriften her som en guide, det gjorde vi, og før vi puttede den i fryseren smagte "soft isen" helt fantastisk.

kageglade pige  -  2013-10-13 20:02:42
Kan man bruge sukker i stedet for flormelis?

fam Kristensen  -  2013-10-04 23:19:22
Den er desværre lidt som frossen "guf" ikke så meget flødeis over den opskrift

Lone  -  2013-09-26 15:59:00
Har lavet den is så mange gange med stor succes. Prøv lige at drysse lidt lakridspulver i - det er bare lækkert.

nanna   -  2012-05-07 18:57:37
det lyder mega godt

Maja  -  2012-03-20 00:45:41
Den er super nem at laver og smager forrygende, en variant jeg lavede var med hård nougat med hasselnødder, knust i inden den fryses, stor interesse for den her hjemme, den blev spist samme aften :-)

Karina  -  2011-12-21 12:50:35
Dette er en super god og nem is. Jeg kom 4 skildpadder fra Toms chokolade i. Serverede det til min fødselsdag, og alt blev spist. Gæsterne var imponeret. Skal lave den igen til nytår.:)

anja  -  2011-11-04 20:39:58
fantastisk god hjemmelavet is, alle jeg har lavet den til elsker den. så god opskrift :D

Michaela   -  2011-10-19 14:30:05
Det er en super god og let is at lave. Og det er en opskrift man kan huske.

[email protected]  -  2011-10-12 15:03:25
Inge. Det var en supernem opskrift. Så er det bare at vente til den er frosset færdig. Er meget spændt på at smage den.

:)  -  2011-08-03 01:22:40
min kæreste havde lavet den dejligste aften med god mad , sterrinlys , blomster osv. hvor han så helt igennem overrasker mig med is han selv har lavet :) og viser mig så denne opskrift så der er ingen tvivl om at det er en vi bruger igen ..

camis  -  2011-07-16 13:41:23
DEN HER ER IS ER DEN BEDSTE EVER!!!!! har aldrig smagt en der var så god!!! jeg tog daim i uhm... selvom jeg kun er 13 er den her nærmest en ( ørehængere) kan den udenad!! kan anbefale den her stort!!

camilla  -  2011-06-28 11:44:10
jeg er kun 13 og har levet den flere gange, den er så nem og god at jeg kan den ud af hovedet!!! kan 100% anbefales og lækker til denne varme sommer camilla

maria  -  2011-06-14 07:54:52
hvor lang tid skal i frysseren

  -  2011-04-08 16:05:28
Hvor lang tid skal den stå i fryseren?

Annemette   -  2011-02-19 21:12:47
super god is, men 50g mørk chokolade er for lidt og det smager rigtig godt hvis man putter chokolade-sause i det er bare rigtig lækker og det kan stadig se pænt ud :)

Janni  -  2011-02-16 22:10:36
Isen blev virkelig lækker! Jeg brugte også 4 æg og tilføjede en halv vaniliestang (tak for tippet tyksaksen) Jeg lavede halvdelen af portionen med hakket mørk chokolade og den anden halvdel med 1 1/2 dl jorbærgrød (den fra Skælskør Frugtplantage). Det ville ikke gøre noget, hvis man kom mere end 1 1/2 dl i. Men begge portioner smagte super godt og det er første gang jeg selv har lavet is

stausø  -  2011-02-16 16:10:43
Uhmmmm Det er godt nok en god is.. Den er også nem at lave..

sofie  -  2011-02-08 11:26:09
der måtte gerne stå hvad det er for en is

tyksaksen  -  2011-01-01 19:11:59
Rigtig Rigtig god is opskrift, har prøvet flere og den her er den bedste! så nem og uden krystaller.. man kan anvende hvad som helst i :)Jeg brugte så kun 4 æg i stedet for 6 stk. samt vanillie fra en vanillie stang.

  -  2010-12-28 14:40:59
Super nem opskrift. puttede også marcipan og makroner på toppen. Mums

Trine  -  2010-05-24 19:07:29
Rigtig nem og lækker opskrift, rørte rundt et par gange under frysetiden, og tilsatte lidt vaniliesukker og marabou med diam smag.. Mumssss...

Majbritt  -  2010-04-30 13:35:27
Er spændt :-) Min datter Katrine har lige lavet en ordentlig potion i en jelloring med tilhørende top fra tupperware. Hun har brugt daim og lidt alm mælke chokolade.. :-) det ser bare mums ud

  -  2010-03-28 19:19:36
Isen er nu i fryseren :-) Ser rigtig lækker ud. Jeg brugte nougat-chokolade og det fungerede fint.

maria  -  2010-03-24 12:06:21
jeg har lavet isen og den er så lækker jeg kom daim i og den smager skide godt og så sammen med noget frugt ved siden af

  -  2009-11-19 21:32:49
det her er lækket og smager god men du skal ikke så meget sukker eller chocolade okay husk det!!!!

Kokken  -  2009-07-15 21:02:57
Skal der lægges noget over når den er i fryseren??

Michelle  -  2008-12-11 18:48:44
Bliver den meget krystaliseret ?

sille  -  2008-07-30 16:30:09
jeg syntes den var god men i stedet for at tage chokolade i tog jeg jorbær mamelade i. fin opskrift

mig du ved nok  -  2008-04-18 20:48:47
den ser regtig lækker ud jeg har tænkt mig at prøve den her til sommer det skulle i/du tage at gøre hvis i har tid

mette  -  2006-12-26 20:35:49
kan man undvære chokoladen?

Henriette  -  0000-00-00 00:00:00
Halvdelen af Chokoladen synes jeg er fint. Når man bruger det hele synes jeg at den kommer til at smage for meget af chokolade. Ellers en super god opskrift :-)

Jette  -  0000-00-00 00:00:00
nem at lave, smager også godt med knuste m&m's eller andet. klar efter ca. 6t. frysetid