Kylling i ingefær-karry sauce (Bålmad)

Kylling i ingefær-karry sauce (Bålmad), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Balandbarnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kylling
2 løg
3 bagekartofler
3 æbler
1 persillerod (stor)
2 gulerødder (store)
4 fedhvidløg
6 cm.ingefær (knold)
300 g.frisk spinat
 friske krydderurter (efter smag)
1 l.vand
2.5 dl.fløde
 kyllingefond
 olie
 salt
 peber
 karry
 
Opskrift:
Varm støbejernsgryden godt op inden brug, hæld evt. lidt vand i bunden så den ikke bliver alt for brandvarm.

Løgene hakkes groft og brunes i en god skvat olie. Derefter steges kyllingen, som skæres i passende stykker, til de er hvide/let gyldne. Tilsæt evt. lidt mere olie så kødet ikke brænder fast.
Imens kødet steges snittes alle grøntsager, krydderurter (vær gerne rundhåndet) i grove stykker, hvidløg og ingefær hakkes ligeledes let groft. Tilsættes sammen med vand, kyllingefond, fløde og karry.
Lad retten simre i ca. 20 min. Tilsæt derefter groft hakkede æbler og spinat, lad retten koge lidt længere. Smag til og server.

Jeg brugte oregano og citronmelisse denne gang, da det var det jeg fandt i haven, men andet kan selvfølgelig også bruges.

Tips:

Retten tager slet ikke skade af at stå og simre længere. Anden portion smagte faktisk bedre, retten havde fået lov at koge lidt mere ind.





karakterer:
Opskriften er vist 7498 gange,
og udskrevet 176 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu