Miss Sophies Mulligatawny soup

Miss Sophies Mulligatawny soup , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Charmaine

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 spsk.olie
2 dl.hakkede løg
1-2 spsk.karry
1 syrligt æble
1 gulerod i terninger
1 pastinak i terninger
0.25 selleri i terninger
2 kartofler
2-3 spsk.tomatpuré
1.5 l.hønsebouillon
1.5 dl.langkornet ris
 Salt
0.5 dl.sherry
2 spsk.smør
 
 Pynt:
1 dl.creme fraiche
2 spsk.kokosmel
 
Opskrift:
Svits de hakkede løg i olie sammen med karry nogle minutter. Skær æblet i små terninger og kom det sammen med grønsagerne. Rør om og hæld halvdelen af bouillonen ved. Tilsæt tomatpuré og lad grønsagerne koge møre ca. 15 min. Kog risene i resten af bouillonen. Findel de kogte grønsager på blender eller passér dem gennem sigte. Hæld dem i gryden igen og tilsæt de kogte ris og resten af bouillonen. Lad det varme til kogepunktet, smag til med salt og sherry og kom 2 spsk. koldt smør på. Serveres i varme tallerkener med en klat creme fraiche og et drys kokosmel.

Tips:

Opskriften er fra et ugeblad fra 1989, til opskriften står der: "Den eneste ret, som nævnes i stykket (red. 90 års fødselsdagen som sendes nytårsaften), er netop denne suppe. I Danmark kalder vi den indisk karrysuppe. Det er en kraftig grøntsagssuppe, som også indeholder ris. Og i anledning af nytårsaften er den gjort lidt mere elegant. Der serveres sherry (Amontillado Superior) til suppen."





karakterer:
Opskriften er vist 7234 gange,
og udskrevet 175 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu